©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ναι στα ταξίδια λένε οι Βρετανοί | Η οικονομική αβεβαιότητα δεν προκαλεί μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι οικονομικά ασθενέστεροι ταξιδιώτες και οι οικογένειες αποδεικνύονται οι πιο διστακτικοί στις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η κρίση του κόστους ζωής εξακολουθεί να μην προκαλεί σημαντική κάμψη στις πωλήσεις.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες παραμένουν αισιόδοξοι για τις τρέχουσες συναλλαγές, παρά τη διαφαινόμενη ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους φόβους για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και του πληθωρισμού.

Οι περισσότεροι ανέφεραν μια μικρή πτώση στις συναλλαγές του Οκτωβρίου, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, αλλά δήλωσαν ότι αυτό ήταν σύμφωνο με τα συνήθη εμπορικά πρότυπα.

Η Sandra McAllister, διευθύνουσα σύμβουλος της Althams Travel, με 31 υποκαταστήματα, δήλωσε ότι υπήρξε μια “ελαφρά επιβράδυνση” στις νέες κρατήσεις αυτόν τον μήνα -κινήθηκαν περίπου 15% χαμηλότερα, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019- ενώ σε ετήσια βάση οι πωλήσεις του Οκτωβρίου ήταν 40% υψηλότερες.

“Νομίζω ότι η συνεχής, αρνητική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης τρομοκρατεί ορισμένους καταναλωτές, αλλά όχι όλους. Φαίνεται ότι είναι κυρίως οι οικογενειακές κρατήσεις που είναι οριακά πεσμένες μαζί μας”, δήλωσε η κα. McAllister, η οποία είπε ότι η κρίση του κόστους ζωής δεν οδηγεί σε ακύρωση των κρατήσεων.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Resfeber Travel, με έδρα το Γκλόστερ, έχει αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για το 2024 από πελάτες που αναζητούν οικονομικές διακοπές.

Ο διευθυντής του, Arron Mitchell, προέβλεψε ότι οι πελάτες που έφυγαν για διακοπές φέτος μπορεί να περιμένουν μέχρι το 2024 για το επόμενο ταξίδι τους στο εξωτερικό λόγω της συμπίεσης των οικονομικών των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια μερίδα καταναλωτών που θέλουν να ενημερωθούν για διακοπές στο μακρινό μέλλον. Ωστόσο, πρόκειται για το κατώτερο τμήμα της αγοράς που έρχεται να ρωτήσει για το 2024. Οι υψηλού οικονομικού επιπέδου καταναλωτές ενημερώνονται για τις χριστουγεννιάτικες επιλογές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Spear Travels, Peter Cookson, δήλωσε ότι, οι συναλλαγές είχαν υποχωρήσει, σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, ευρισκόμενες περίπου στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2019. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι, επικρατεί αβεβαιότητα. “Κάποιοι άνθρωποι καθυστερούν να δεσμευτούν να κάνουν κράτηση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν εν ευθέτω χρόνω”, είπε.

Σημείωσε ότι οι κρατήσεις για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και οι εξατομικευμένες κρατήσεις δεν επηρεάστηκαν από την τρέχουσα αβεβαιότητα και οι πελάτες εξακολουθούν να επιθυμούν απεγνωσμένα να πάνε διακοπές, ιδίως για ταξίδια που ανήκουν στην “Bucket List”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *