Η νέα Alitalia | Η νέα σύνθεση και τα μελλοντικά σχέδια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης θέλει να παραδώσει τα “κλειδιά” της Alitalia στην κοινοπραξία Ferrovie dello Stato-Economia-Delta-Air Lines-Atlantia, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα ποσοστά

Η Atlantia αναμένεται να κατέχει το 35%-40% της Alitalia. Ακόμη, η FSI και το υπουργείο Οικονομικών θα έχουν συνολικό ποσοστό 50% και η Delta θα αποκτήσει περίπου 10-15% του ιταλικού μεταφορέα.

Σημειώνεται, πως  η Atlantia εκμεταλλεύεται το ιταλικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων καθώς και δύο αεροδρόμια στη Ρώμη, το Fiumicino και το Ciampino και μερικά άλλα αεροδρόμια στη Γαλλία.

Το νέο σχέδιο

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το επιχειρηματικό σχέδιο για τη νέα Alitalia θα ξεκινήσει από ένα σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί από τους συμβούλους Oliver Wyman, McKinsey και Ernst & Young. Αυτό το σχέδιο προσβλέπει στην εισαγωγή των επιχειρηματικών ταξιδιών σε αεροσκάφη μικρής απόστασης για να στοχεύσει πτήσεις υψηλού επιπέδου. Το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής αυτής, ενώ η εταιρεία αναμένεται να δαπανήσει 60 εκατομμύρια ευρώ για να επανακτήσει τις χρονοθυρίδες στο Λονδίνο Χίθροου.

Οι εσωτερικές διαδρομές στην Ιταλία θα μειωθούν και θα ωθήσουν τους επιβάτες στο υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας και η εστίαση θα στραφεί προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Νέες πτήσεις από τη Ρώμη Φιουμιτσίνο θα προστεθούν στο Σαν Φρανσίσκο (Απρίλιος-Οκτώβριος) και στη Σαγκάη της Κίνας, αλλά οι υπάρχουσες συνδέσεις με το Σαντιάγκο, τη Χιλή, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Νότια Αφρική και το Δελχί της Ινδίας θα τερματιστούν.

Η νέα Alitalia θα στοχεύει σε υψηλότερες αποδόσεις που θα επικεντρώνονται στους ακόλουθους τομείς: Τα αεροσκάφη θα διαμορφωθούν και ο στόλος θα μειωθεί ελαφρά από 117 αεροσκάφη σε 109.

Μέχρι το 2023 η εταιρεία θα επενδύσει 977,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 726,8 εκατομμύρια θα διατεθούν για συντήρηση και ανανέωση του στόλου, σύμφωνα με την ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *