Panorama Villa, Costa Navarino

Νέα, διεθνής, διάκριση για το αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Με το διεθνές βραβείο Silver του A’ Design Award & Competition, στην κατηγορία Architecture, Building and Structure Design Category, τιμήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS, για το έργο του Panorama Villa, των Navarino Residences, στην Costa Navarino.

Tα έγκριτα, διεθνούς κύρους A’ Design Awards & Competition διεξάγονται σε ετήσια βάση και έχουν ως σκοπό να αναδεικνύουν τα πιο εμπνευσμένα και πρωτότυπα concepts, παγκοσμίως, στην αρχιτεκτονική, και γενικά σε όλο το φάσμα των δημιουργικών κλάδων.

Η αρχιτεκτονική «ιδέα» της Panorama Villa απορρέει από την ανάλυση και συμβολική μεταφορά του παραδοσιακού οικισμού της Μεσσηνιακής Μάνης.

Κεντρικό πρόταγμα του σχεδιασμού αποτέλεσε η ανάπτυξη περιμετρικά των χώρων υποδοχής -που δηλώνουν την «πλατεία της γειτονιάς», δηλαδή τον δημόσιο χώρο- πέτρινων όγκων, που τοποθετούνται στα όριά της. Οι διακεκριμένοι αυτοί όγκοι εξυπηρετούν τις επιμέρους, πιο ιδιωτικές λειτουργίες της κατοικίας. Η σχέση των πλήρων στοιχείων (λίθινα πρίσματα) και των μεταξύ τους κενών (γυάλινες επιφάνειες), αποτελεί μία συμπαιγνία της μνήμης και του φωτός, της κοντινής και της μακρινής θέας, του δημόσιου χώρου και του ιδιωτικού, του μέσα και του έξω.

Χρησιμοποιώντας μία απέριττη κατασκευαστική έκφραση, η σύνθεση διερευνά τον συντακτικό συνδυασμό των υλικών, την υφή, την αφή, το χρώμα και την αντίδρασή τους στο φως.

Αρχιτεκτονική Μελέτη
POTIROPOULOS+PARTNERS
Δημήτρης Ποτηρόπουλος, Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου
Project Architects:
Leadership: Δημήτρης Ποτηρόπουλος, Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου
Key Members: Αγγελική Αθανασιάδου, Κατερίνα Βασιλάκου

Σχετικά με την Potiropoulos+Partners

Καινοτόμα και ευρηματική αρχιτεκτονική, βασισμένη στη δημιουργικότητα, στην έρευνα και στον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν το σχεδιαστικό στίγμα της Potiropoulos+Partners.

Το γραφείο δημιουργεί έργα υψηλής ποιότητας για τους πελάτες του, μέσω ενός σχεδιασμού, που αναζητεί νέους τρόπους σκέψης και έκφρασης, συμπυκνώνοντας στις συνθέσεις των έργων του πολύπλευρες νοηματικές, συντακτικές και φαντασιακές προθέσεις.

Το γραφείο ιδρύθηκε το 1989 από τους Δημήτρη Ποτηρόπουλο και Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά γραφεία αιχμής στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο.

Σήμερα, με 30 χρόνια εμπειρία, και τη συμμετοχή πλέον και του γιου τους, Ρήγα Ποτηρόπουλου, η δημιουργική αυτή ομάδα ταλαντούχων αρχιτεκτόνων απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, σε όλο το φάσμα και τις κλίμακες των αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων.

Διακρίσεις

Η Potiropoulos+Partners έχει επανειλημμένα βραβευτεί σε εθνικούς και διεθνείς, αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων, όπως το 1ο βραβείο για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στη Σάμο, το 3ο βραβείο για το Συγκρότημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο Μαρούσι, το 2ο βραβείο για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, σε συνεργασία με το Studio Daniel Libeskind, το 1ο βραβείο για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος Εκμετζόγλου, στον Βόλο, διάκριση για το Grand Egyptian Museum, στο Κάιρο, κ.ά..

Παράλληλα έχει κερδίσει το Βραβείο Architizer A+ για το Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, το 2016 και για την Beach Front Villa – Navarino Residence, το 2017.

Το γραφείο έχει επίσης προταθεί από το Ιδρύμα Mies van der Rohe για τα Βραβεία Mies van der Rohe 2015 – Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική, ενώ έχει βραβευθεί με τα Special Mention και Winner των German Design Awards 2018, όπως και με το Winner των German Design Awards 2020, του έγκριτου, διεθνούς φήμης οργανισμού German Design Council, καθώς και πρόσφατα με τα World Architecture Community Awards 2018, για τα έργα: Βeach Front Villa – Navarino Residence, Touristic Development of Luxury Suites in Kavouri και Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Το 2018 το project του γραφείου Mykonos White Boxes Resort, απέσπασε το Χάλκινο Βραβείο στα A’ Design Awards, από τα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως.

www.potiropoulos.gr/

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *