Από αριστερά προς τα δεξιά: Andrew Agius Muscat, συνιδρυτής και γενικός γραμματέας Μεσογειακού Ιδρύματος Τουρισμού, ο Πρόεδρος της Μάλτας, George Vella, ο Καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης του Πανεπιστημίου Μπόρνμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Tony Zahra, πρόεδρος του Μεσογειακού Ιδρύματος Τουρισμού και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων της Μάλτας.

Νέα ελληνική διάκριση | Στον καθηγητή Δημήτριο Μπουχάλη το βραβείο Great Sea Award 2023

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον καθηγητή, κ. Δημήτριο Μπουχάλη, απονεμήθηκε το βραβείο Great Sea Award 2023 – Έρευνα σε καινοτόμες λύσεις βιώσιμου τουρισμού, στο πλαίσιο των Βραβείων Μεσογειακού Τουρισμού, που διοργανώθηκαν στη Μάλτα.

Το σημαντικό αυτό βραβείο, που διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ίδρυμα Τουρισμού (MTF) στη Μάλτα, απονεμήθηκε από την Αυτού Εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Μάλτας, George Vella, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που έλαβε χώρα στο Μεσογειακό Συνεδριακό Κέντρο, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής, κ. Δημήτριος Μπούχαλης

Τα Βραβεία Μεσογειακού Τουρισμού, που θεσπίστηκαν πριν ακριβώς από μία δεκαετία, το 2013, αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσης του MTF για την προώθηση του τουρισμού ως καταλύτη για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ελπίδα στην περιοχή της Μεσογείου. Τα βραβεία αυτά αναγνωρίζουν εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορες πτυχές του κλάδου, γιορτάζοντας και ενθαρρύνοντας τις βέλτιστες πρακτικές στη φιλοξενία, την πολιτιστική διαφύλαξη, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Οι πρωταρχικοί στόχοι αυτού του βραβείου περιλαμβάνουν την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών, την ενθάρρυνση του θετικού ανταγωνισμού μεταξύ των τουριστικών φορέων και την ανάδειξη της συνολικής μεσογειακής ταυτότητας στον κόσμο.

Επισημαίνοντας αξιοσημείωτες συνεισφορές και πρωτοβουλίες, τα βραβεία στοχεύουν να παρακινήσουν τους συμμετέχοντες στον κλάδο να υιοθετήσουν υπεύθυνες και καινοτόμες προσεγγίσεις, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο.

Η ένταξη στον κατάλογο των διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το Μεσογειακό Ίδρυμα Τουρισμού, το οποίο προωθεί τον τουρισμό ως “όχημα” για την ειρήνη, την οικονομική σταθερότητα μέσω της ιστορικής του δόξας, ως λίκνο για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *