Νέα εποχικά μενού από τα εστιατόρια GB ROOF GARDEN και TUDOR HALL  

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Τα εμβληματικά ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George, κρατώντας ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας, παρουσιάζουν τα νέα εποχικά μενού των εστιατορίων GB Roof Garden και Tudor Hall για το χειμώνα.

Ο Executive Chef των ξενοδοχείων Αστέριος Κουστούδης με την έμπειρη ομάδα του, βαδίζοντας σταθερά και διαχρονικά στο δρόμο της βιωσιμότητας, επιλέγουν τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, προτάσσουν την υψηλού επιπέδου μαγειρική τους τέχνη και μας καθηλώνουν με ευφάνταστα πιάτα, θεϊκές γεύσεις, εικόνες και αρώματα.

Στο αγαπημένο Αθηναϊκό στέκι, το GB Roof Garden Restaurant, ο ταλαντούχος Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας με πολυετή θητεία σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, έχει σχεδιάσει με εξαιρετική μαεστρία ένα συναρπαστικό «fine comfort» μενού με μεσογειακές επιρροές και γνήσιες νοσταλγικές γεύσεις. Για την προετοιμασία των πιάτων χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα και φρέσκα υλικά εποχής από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού. Ανακαλύψτε αυθεντικές γεύσεις με ένταση και βαθιά νοστιμιά με πρωταγωνιστές το καλαμάρι στα κάρβουνα με σάλτσα καπνιστού ταραμά, το ριζότο με ψητή κολοκύθα, λαδοτύρι Ζακύνθου και φουντούκι,  την πατάτα Νάξου στη θράκα με βούτυρο νουαζέτ, πουρέ κουνουπίδι με πράσο σε ζύμωση και σάλτσα γραβιέρας Νάξου αλλά και το συγκλονιστικό αρνάκι -σπάλα, παϊδάκι και καρέ- με ψητή πατάτα, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και γιαούρτι με δυόσμο. Εξίσου αξιόλογα πιάτα που αποπνέουν διεθνή αέρα είναι η παντζαροσαλάτα με κατσικίσιο τυρί, κύμινο, φαλάφελ και τραγανή κινόα και τα λιγκουίνι με ‘nduja’, σάλτσα από γάρο, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο. Διάφορα είδη ολόφρεσκου προζυμένιου ψωμιού σερβίρονται αχνιστά απευθείας από το φούρνο του νέου αρτοποιείου του ιστορικού ξενοδοχείου.

Στο ανανεωμένο και πολυτελές εστιατόριο Tudor Hall, ο διακεκριμένος Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς με αξιόλογη εμπειρία στο fine dining και τη σύγχρονη κουζίνα και με τη φαντασία του σε πρώτο πλάνο δίνει νέα διάσταση στη ελληνική κουζίνα. Τα εκλεπτυσμένα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ασυναγώνιστη γεύση αναδεικνύοντας τη μοντέρνα εκδοχή των ντόπιων παραδοσιακών υλικών. Τα canapés καλωσορίσματος αποτελούνται από μικρά πολύχρωμα αριστουργήματα που προκαλούν έκρηξη γεύσεων στο στόμα και μας βάζουν στο κλίμα για την εμπειρία που ακολουθεί.  Περιλαμβάνουν καπνιστό χέλι με αγγούρι πίκλα και χαβιάρι, μοσχάρι ταρτάρ με τυρί κρέμα και τρούφα, χειροποίητο πελτέ από βιολογικές τομάτες με κριτσίνια και πέντε διαφορετικά είδη ψωμιού. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το ριζότο από λευκά σπαράγγια, κρόκο αυγού κονφί, γραβιέρα Νάξου, πράσο και κάππαρη και η καραβίδα – ταρτάρ και ψητή- με κόλιανδρο, μοσχολέμονο και καβουρδισμένο φιστίκι.

Από τα πιο απολαυστικά και περίτεχνα κυρίως πιάτα του μενού είναι ο μπακαλιάρος με αστακό και καρότο, το στήθος από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ μανιταριών, τρούφα και ραβιόλι γεμιστό με μπούτι καθώς και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πατάτα και σάλτσα με φραγκοστάφυλο και κόκκινο κρασί.

Ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης επιμελείται τις οινικές αρμονίες που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική σας εμπειρία και υπογράφει τη βραβευμένη λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *