Η νέα καμπάνια της χώρας | VIDEO | ΦΩΤΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τα πρώτα, εντυπωσιακά spots, της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας παρουσίασε χθες στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την επανεκκίνηση του ελληνικού Τουρισμού, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Φραγκάκης, “Το πρόγραμμα προβολής που παρουσιάσαμε σήμερα βασίζεται στο νέο αφήγημα του εμπλουτισμένου και διαφοροποιημένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης μας παντού στην Ελλάδα όλο το χρόνο. Την ίδια ώρα προκειμένου να υποστηρίξει αυτό το νέο αφήγημα, ο ΕΟΤ υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εκστρατείες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, συνολικού προϋπολογισμού 22,9 εκατ. ευρώ. Καινοτομούμε και δουλεύουμε πολύ συστηματικά για να ανταποκριθούμε ειδικά φέτος στις ανάγκες της αγοράς».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, “Τους τελευταίους 14 μήνες στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Τουρισμού δίνουμε μια μεγάλη μάχη. Την μάχη για να κρατηθεί όρθιος ένας από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας μας που δεν είναι άλλος από τον τουρισμό. Το 2020 με πολλή δουλειά και καλό συντονισμό καταφέραμε να ανοίξουμε με ασφάλεια την τουριστική σεζόν, να διασώσουμε ένα 20% των εσόδων σε σχέση με το 2019 και το κυριότερο να κρατήσουμε ψηλά την καλή φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό”.

Αναφερόμενος στην σεζόν 2020 ο Δημήτρης Φραγκάκης είπε: “Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού εντός του 2020 έδωσε κι αυτός τη μάχη του. Μία μάχη διατήρησης αλλά και ενίσχυσης της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό κάνοντας κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Καταφέραμε εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών υγειονομικής κρίσης  να υλοποιήσουμε 4 διαφορετικές καμπάνιες προβολής ήδη από τον Μάιο του 2020 έως και πρόσφατα τον Φεβρουάριο του 2021, συνολικού κόστους 16,6 εκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα που άλλοι στέκονταν ακίνητοι μπροστά στην διεθνή αβεβαιότητα στον τουριστικό κλάδο, εμείς επιδείξαμε μία σημαντική κινητικότητα. Με ενότητα και συνεργασία δημιουργήσαμε μια εξίσου ισχυρή παρακαταθήκη ενόψει της φετινής σεζόν”.

 Και συνέχισε για το 2021: “Κι αν το 2020 ήταν έτος επιβίωσης, το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης.

Το Υπουργείο Τουρισμού και η Κυβέρνηση υλοποιούν ένα αξιόπιστο και συνεκτικό σχέδιο έγκαιρου και ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού μας στις 14 Μαΐου. Μέρος του σχεδίου αυτού είναι και η προβολή της χώρας την οποία υλοποιεί και φέτος ο ΕΟΤ. Έχουμε κάνει μία μακρά προετοιμασία εδώ και πολλούς μήνες και τώρα υλοποιούμε την πολιτική μας βασιζόμενοι σε 2 κεντρικούς πυλώνες:

money tourism copyright photo

Α. Πρώτος πυλώνας μας είναι το 3ετες στρατηγικό σχέδιο προώθησης της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Ένα σχέδιο που μας οδηγεί στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού καθώς η υγειονομική κρίση έχει λειτουργήσει και ως επιταχυντής εξελίξεων. Είχαμε έτσι κι αλλιώς ανάγκη από ένα νέο αφήγημα το οποίο πλέον πάει πέρα από το μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» και ενσωματώνει την διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος. Διαφοροποίηση που βασίζεται στο τρίπτυχο άνθρωποι-αξίες–εμπειρίες. Για εμάς όλη η χώρα είναι ένας εν δυνάμει τουριστικός προορισμός, για όλο το χρόνο και για όλες τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις. Αυτό ακριβώς εκφράζει και το κεντρικό μας moto το ALL YOU WANT IS GREECE.

B. Δεύτερος πυλώνας είναι η διαφημιστική εκστρατεία για το 2021 που υποστηρίζει το νέο αφήγημα. Φέτος ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προβολής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Μια καμπάνια διάρκειας 6 μηνών, σε Ευρώπη και Αμερική, συνολικού προϋπολογισμού 22,9 εκατομμυρίων ευρώ. Στέκομαι ιδιαίτερα στις συμφωνίες συνδιαφήμισης που έχει συνάψει ο ΕΟΤ με 18 αεροπορικές εταιρείες και 76 tour operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατομμυρίων ευρώ. Και φυσικά υλοποιούμε καμπάνια προβολής σε δεκάδες digital media του εξωτερικού αλλά και programmatic και social media καμπάνιες συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατομμυρίων.

Πέραν αυτών έχουμε αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες που θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, πολύ καινοτόμες και εξαιρετικά μελετημένες. Δράσεις έξυπνες που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών άμεσης και έμμεσης προβολής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού: Από μηχανοκίνητο αθλητισμό, ελληνική μουσική μέχρι κινούμενα σχέδια… (Και σταματώ εδώ)

Τέλος να σας ανακοινώσω ότι το νέο portal του ελληνικού τουρισμού το visitgreece.gr βρίσκεται ήδη από σήμερα στον αέρα σε δοκιμαστική λειτουργία και θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες”.

Και κατέληξε ο κ. Φραγκάκης: “Ο ΕΟΤ αλλάζει. Προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Καινοτομεί και δουλεύει πολύ συστηματικά βλέποντας μπροστά, συγκλίνοντας κάθε μέρα και περισσότερο με τις πραγματικές ανάγκες της Αγοράς. Γιατί τελικά ο σκοπός μας είναι ακριβώς η ενίσχυση του τουρισμού, η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η αύξηση της απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο.

Όλα όσα συνοπτικά παρουσιάζουμε σήμερα δεν έγιναν από μόνα τους. Γι΄ αυτό οφείλω πολλές ευχαριστίες στα στελέχη του ΕΟΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δίνουν την δική τους μάχη υπό αντίξοες συνθήκες. Να ευχαριστήσω επίσης τα στελέχη των εξιδεικευμένων εταιρειών που είναι σύμμαχοί μας στην μεγάλη εθνική προσπάθεια. Εξίσου θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού με πρώτο τον Υπουργό κ. Θεοχάρη για την εμπιστοσύνη τους, την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Ανζτελα Γκερέκου και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου για την καλή συνεργασία.

Τα βίντεο

Τα 4 θεματικά video έχουν ως εξής:

– Θαλάσσιος Τουρισμός

– Γαστρονομία -Οινογευσία

– Ευεξία & Τουρισμός Πολυτελείας

– Υπαίθριες δραστηριότητες και Πολιτιστικός τουρισμός

Σημαντική διαφοροποίηση της συγκεκριμένης καμπάνιας αποτελεί το γεγονός ότι …δεν είναι μια απλώς μια καμπάνια. Είναι βασισμένη σε ένα στρατηγικό πλάνο 3ετίας, το οποίο σταδιακά μας θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα, στο νέο αφήγημα για τον ελληνικό Τουρισμό και δημιουργήθηκε από την εξαιρετική συνεργασία της αναδόχου κοινοπραξίας Ogilvy – AQ Strategy με τα στελέχη του ΕΟΤ, αλλά και τις παρατηρήσεις όλων των φορέων του Τουρισμού, που προέκυψαν από την εκτεταμένη διαβούλευση που υπήρξε για πρώτη φορά.

 ΕΟΤ

Τα χαρακτηριστικά της καμπάνιας

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της καμπάνιας, έχουν ως εξής:

– Το συνολικό στρατηγικό αλλά και η στόχευση της καμπάνιας του 2021 προέκυψε μετά από εκτενή διαβούλευση του ΕΟΤ με όλους τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού και την ελληνική τουριστική αγορά.

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της διαχείρισης της κατάστασης που προφανώς επηρεάζει και την διαφημιστική εκστρατεία.

Η καμπάνια λαμβάνει σαφέστατα υπ’ όψιν τις προηγούμενες προσπάθειες (Live your myth in Greece, Greece 365, κλπ) και αποτελεί τη συνέχεια τους, προσαρμοσμένη όμως απόλυτα στο συναίσθημα (sentiment) των ημερών λόγω covid19.

-Στόχος της καμπάνιας είναι να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, όλο το χρόνο, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου μας (Only in Greece) και των ανθρώπων του.

 ΕΟΤΕπίσης, στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει ότι εκτός από το «ήλιος και θάλασσα», η Ελλάδα έχει πολλά περισσότερα να δώσει στον μελλοντικό ταξιδιώτη. Γαστρονομία και κρασί, πολιτισμό, τέχνη, υπέροχα βουνά και λίμνες, ποτάμια, πόλεις ζωντανές, ανθρώπους ανοιχτούς, έτοιμους να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες όλο το χρόνο. Ο κάθε τόπος έχει τη δική του ιστορία να πει και είναι μοναδική.

gnto new

Στο πλαίσιο αυτό, όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως ένας εν δυνάμει τουριστικός προορισμός (παράκτια και ενδοχώρα) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αυθεντικότητα και ξεχωριστή ταυτότητα.

gnto ΕΟΤΑξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια θέλει να τοποθετηθεί στο μυαλό των υποψηφίων επισκεπτών της χώρας μας, απλά και κατανοητά, λέγοντας ότι ξέρουμε τι θέλεις μετά από όλο αυτό που έχεις ζήσει και αυτό είναι η Ελλάδα, όπως τονίζει στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στέλεχος που δούλεψε για την εκπόνησή της και συνεχίζει: “Το κεντρικό μήνυμα μας συμπυκνώνει ακριβώς αυτό. Μετά από όσα περνάει ο κόσμος η Ελλάδα είναι ο προορισμός που μπορεί να τα προσφέρει όλα και να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του ταξιδιώτη. Όσα θέλεις, είναι η Ελλάδα. All you Want is Greece”.

Τέλος, στόχος της καμπάνιας είναι να παρουσιάσει τη χώρα με το σύγχρονο πρόσωπο της, να μεταφέρει μια φρέσκια εικόνα που καταστήσει τον ελληνικό Τουρισμό και την Ελλάδα, πρωταγωνιστές στην φετινή σεζόν αλλά και στην επόμενη μέρα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *