money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα προβλήματα για τους Βρετανούς τουρίστες | Για stop στις αφίξεις από τη Βρετανία προειδοποιούν οι επικεφαλής της τουριστικής βιομηχανίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

H περιορισμένη πρόοδος στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Βρετανία, θα μπορούσε να υπονομευθεί από την αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου των Βρετανών, σε μια σειρά από τουριστικούς προορισμούς και χώρες, προειδοποιούν τη βρετανική κυβέρνηση αξιωματούχοι και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Βρετανίας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Μάλτα επιβεβαίωσε ότι οι μη πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω, θα υπόκεινται σε 14ήμερη καραντίνα. Το ίδιο και η Πορτογαλία, ενώ για την είσοδό τους στην Ισπανία, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ PCR. Το Χονγκ Κονγκ, από την πλευρά του απαγόρευσε τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ όσον αφορά τη χώρα μας, οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “κάτω από το μικροσκόπιο”.

“Η κατάσταση επιδεινώνεται. Ορισμένες χώρες δεν θα μας επιτρέπουν την είσοδο. Χρειαζόμαστε να ευθυγραμμιστούμε και στις δύο πλευρές, γιατί εάν δεν γίνει αυτό, αυτή τη στιγμή, στο μέλλον θα χρειαστούν μήνες για την επίλυση του θέματος”, προειδοποίησε κορυφαία πηγή της βρετανικής, τουριστικής βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προέτρεψε τους ηγέτες της Ε.Ε. να επιβάλουν καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα του Covid-19.

Ωστόσο, ο νέος υπουργός Υγείας στη Βρετανία, Sajid Javid, είναι έτοιμος να ανοίξει τον δρόμο για την επανέναρξη των ταξιδιών σε χώρες της Ε.Ε. με μια νέα εφαρμογή του NHS, που είναι έτοιμη να παρακάμψει τις απαιτήσεις καραντίνας της  Μέρκελ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

ksd PRIMAGEL Βρετανία
adv

Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, η εφαρμογή έχει ενημερωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως διαβατήριο Covid, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση ή ότι νόσησαν από τον ιό τις τελευταίες 180 ημέρες. Είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στο ίδιο σύστημα της Ε.Ε., επιτρέποντας στους Βρετανούς να ταξιδεύουν ελεύθερα, αποκαλύπτοντας την κατάσταση εμβολιασμού ή την κατάσταση της υγείας τους.

“Είμαστε τεχνικά έτοιμοι να ενσωματωθούμε στη βάση δεδομένων της Ε.Ε., που θα αναγνωρίσει την ψηφιακή υπογραφή NHS και θα επιτρέψει στους Βρετανούς να αποδεικνύουν την κατάσταση της υγείας τους όσον αφορά τον Covid”, δήλωσε ανώτερη πηγή της τουριστικής βιομηχανίας στην Telegraph.

“Υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες με τους ιδιωτικούς παρόχους τεστ Covid, αλλά, μόλις επιλυθούν, το μόνο που απαιτείται είναι η Ε.Ε. να επιτρέψει στη βάση δεδομένων της την ενσωμάτωση χωρών εκτός Ε.Ε.”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι, οι συνομιλίες για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύστημα πράσινων “περασμάτων” της Ε.Ε. βρίσκονται σε καλό δρόμο, προσθέτοντας: “Οι συνομιλίες συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο και βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει λόγω της ευθυγράμμισης της αρχιτεκτονικής του τεχνικού συστήματος της Ε.Ε. με του Η.Β.”.

Υπενθυμίζεται ότι, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων για την Ευρώπη (ACI Europe), σημείωσαν, τουλάχιστον, δέκα διαφορετικές προσεγγίσεις για την επαλήθευση των πιστοποιητικών Covid και προειδοποίησαν για “περιττές ουρές” στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με μέση ώρα αναμονής για check-in στα 12 λεπτά ανά επιβάτη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *