Νέα «σύννεφα» στον Thomas Cook|Αναζητείται επειγόντως ρευστότητα 100 εκατ. λιρών

Νέα «σύννεφα» στον Thomas Cook|Αναζητείται επειγόντως ρευστότητα 100 εκατ. λιρών

thomascook

Πρόσθετη χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων λιρών από τους δανειστές του, πέραν των £ 900 εκατομμυρίων που συμφωνήθηκαν τον περασμένο μήνα, αναζητά ο Thomas Cook, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί σε κατάρρευση, εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτόν τον μήνα.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Thomas Cook και των ενδιαφερομένων κατέληξαν σε αίτημα για πρόσθετο δανεισμό, σύμφωνα με το Sky News.

Ωστόσο, χρηματιστηριακή τόνιζε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην χρειασθεί το επιπλέον ποσό και ότι τα £ 900m θα είναι αρκετά.

Ωστόσο, η υποστήριξη των τραπεζών είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη και την υλοποίηση της συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, σε δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 30 Αυγούστου, ο Thomas Cook προειδοποιεί ότι τα χρονικά όρια στενεύουν για τον όμιλο για να διασφαλίσει το μέλλον του και ότι  τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, οδήγησαν σε επείγουσα ανάγκη ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης εντός του Σεπτεμβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Thomas Cook συνεδριάζει τις τελευταίες ημέρες για να καταλήξει στον καλύτερο τρόπο για την οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης πριν υπάρξει σοβαρ’η έλλειψη ρευστότητας.

Μια πηγή που μίλησε στο Sky News είπε ότι η συμφωνία φαίνεται «πιο δύσκολη και πιο περίπλοκη από ό, τι πριν από λίγες ημέρες».

Ο Thomas Cook πρέπει να οριστικοποιήσει τους όρους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να πληρώσει τους προμηθευτές και να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να ανανεώσει την άδειά του Atol.

Ο ταξιδιωτικός γίγαντας βρίσκεται σε κρίσιμες συνομιλίες με τον κινεζικό όμιλο Fosun σχετικά με τους όρους της συμφωνίας που θα το επιτρέψουν στους Κινέζους να εισφέρουν  450 εκατομμύρια λίρες στερλίνες, έναντι του 75% στο τουριστικό και ξενοδοχειακό τμήμα του Thomas Cook και 25% στις αεροπορικές του εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ