Photo by Spencer Davis on Unsplash
Photo by Spencer Davis on Unsplash

Νέα τουριστική καμπάνια ξεκινάει η Αίγυπτος

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με μια νέα τουριστική καμπάνια που θα κοστίσει 63 εκατ. € και θα διαρκέσει τρία χρόνια “αντεπιτίθεται” η Αίγυπτος, έπειτα από την πτώση 45% που κατέγραψε από την αρχή του έτους.

Η εποχή που η Αίγυπτος άκμασε ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός έχει παρέλθει. Από την αρχή του 2016, μόνο 3.500.000 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα των Φαραώ, ενώ 14.700.000 τουρίστες είχαν πάει το 2010, καταγράφoντας ρεκόρ.

Σε μια προσπάθεια αναβίωσης των παλαιών καλών εποχών, δεδομένου ότι ο τουρισμός μεταφράζεται σε 11,3 % του Α.Ε.Π. της χώρας, η Αίγυπτος θα δαπανήσει 70 εκατ. δολ. (63 εκατ. €) σε μια νέα διεθνή τουριστική καμπάνια τριετούς διάρκειας.

“Ενώ όλα πάνε καλά στην Αραβία, στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία, υπάρχει στασιμότητα στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Τουρισμού, Yehia Rashed. “Δυστυχώς, η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά μας και ο στόχος των 11 εκατομμυρίων επισκεπτών στον οποίο ελπίζαμε, δεν θα επιτευχθεί φέτος”, διαπίστωσε ο υπουργός.

king-tutΤο 2015 ήταν μια ελπιδοφόρα χρονιά για την Αίγυπτο, ώσπου η επίθεση στη ρωσική πτήση της Metrojet (με 224 νεκρούς) ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας. Η εισροή τουριστών διακόπηκε αμέσως, αλλά η μείωση περιορίστηκε στο 4%, με 9 εκατομμύρια τουρίστες για το έτος 2015. Τα αποτελέσματα έγιναν περισσότερο αισθητά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 με μια πτώση της τάξεως του 75% η οποία προκάλεσε περαιτέρω πτώση 45% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου.

Εκείνοι που φαίνεται να έχουν… εγκαταλείψει τη χώρα είναι οι Γάλλοι τουρίστες. Ενώ υπήρχαν περίπου 600.000 Γάλλοι τουρίστες κατά τη διάρκεια των καλύτερων ετών, μόνο 68.000 επισκέφθηκαν την Αίγυπτο μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου. Η συντριβή της πτήσης της EgyptAir τον περασμένο Μάιο (με 66 νεκρούς), ήταν αποτρεπτική για πολλούς Γάλλους ταξιδιώτες.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη αυτή μείωση, η Αίγυπτος θα εντείνει τις προωθητικές της ενέργειες στη Γαλλία και θα ενισχύσει τις διαθέσιμες πτήσεις προς το Luxor (ή άλλες τουριστικές περιοχές) από τα περιφερειακά αεροδρόμια. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι αεροπορικές εταιρείες, οι φόροι αεροδρομίου ενδέχεται να μειωθούν ή να καταργηθούν προσωρινά. Ο στόχος της νέας τουριστικής εκστρατείας είναι να προσελκύσει Ευρωπαίους, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό, οι Γάλλοι προτιμώνται ιδιαίτερα.

egypt-heiragplyphics“Οι Γάλλοι ξοδεύουν περισσότερα από τους Ρώσους, για παράδειγμα -περίπου 75 με 80 δολάρια ανά διανυκτέρευση και μένουν περισσότερο, περίπου 7-8 ημέρες”, εξήγησε ο υπουργός. Μια άλλη διαφορά είναι ότι οι Γάλλοι δεν απολαμβάνουν μόνο τα θέρετρα, αλλά ταξιδεύουν επίσης και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Νέες ελπίδες ωστόσο γεννά και η ρωσική αγορά. Μετά την αξιολόγηση της ασφάλειας των αιγυπτιακών αεροδρομίων, ο διευθυντής της ρωσικής τουριστικής ένωσης, Turpomosch Alexander Osaulenko, ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από Ρωσία προς Αίγυπτο θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν στο τέλος του Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου A321 έπειτα από τρομοκρατική επίθεση στις 31 Οκτωβρίου του 2015, η Ρωσία ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς και από την Αίγυπτο. Επιπλέον, η κυβέρνηση ζήτησε από όλους τους τουριστικούς πράκτορες να σταματήσουν την πώληση πακέτων διακοπών με προορισμό την Αίγυπτο. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των Ρώσων τουριστών. Πριν από αυτό, περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέπτονταν τη χώρα κάθε χρόνο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *