Νέες απεργίες από τους πιλότους της Ryanair

Νέες απεργίες από τους πιλότους της Ryanair

ryanair-aircraft-7-640x480

Οι πιλότοι της Ryanair ανακοίνωσαν περισσότερες απεργίες για το μήνα Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα θα απεργήσουν για 48 ώρες στις 18 Σεπτεμβρίου και για 24 ώρες στις 21, 23, 25, 27 και 29 Σεπτεμβρίου.

Η British Airline Pilots Association δήλωσε ότι είχε ανακοινώσει τις ημερομηνίες που ακολούθησαν την άρνηση της Ryanair να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για να επιλύσει τη διαφωνία τους.

Πρόσφατα οι πιλότοι  μέλη της BALPA απέργησαν τη Δευτέρα και επέστρεψαν στη δουλειά τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ. Επίσης, απήργησαν στις 22 και 23 Αυγούστου.

Η Ryanair κατάφερε να εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της, κατά τη διάρκεια των απεργιών αυτών, νοικιάζοντας πιλότους και μεταφέροντας άλλους από όλη την Ευρώπη, ενώ περιέγραψε τις απεργίες ως «άσκοπες και αποτυχημένες».

Ο γενικός γραμματέας της BALPA Brian Strutton δήλωσε: «Είμαστε σαφείς ότι θέλουμε να διευθετήσουμε τη διαφορά και να επιφέρουμε μια αλλαγή στην Ryanair προς το καλύτερο.

«Οι πιλότοι της Ryanair επιδιώκουν συμφωνίες και συνθήκες που υπάρχουν σε άλλες αεροπορικές εταιρείες,  τα αιτήματά μας δεν είναι παράλογα. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως οι συντάξεις, οι παροχές μητρότητας, οι αποζημιώσεις και η εναρμόνιση των αμοιβών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ryanair πρέπει να σταματήσει να καθυστερεί και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ