Νέες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρόμος του μεταξιού»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την τουριστική σημασία της Θεσσαλονίκης και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού, μίλησε, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Δρόμος του μεταξιού και Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Έρευνας Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου.

Στην ημερίδα, στην οποία ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ήταν ένας από τους συνδιοργανωτές, παρουσιάστηκαν στοιχεία για το πρόγραμμα και οι νέες ευκαιρίες για αειφόρα τουριστική ανάπτυξη στον Δρόμο του Μεταξιού.

Όπως τόνισε η κα. Πατουλίδου «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα από τα λίγα που στηρίζουν, προβάλλουν και ενισχύουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά συνάμα ξετυλίγει και το μεταξωτό άθραυστο νήμα, πάνω στο οποίο φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένα κουκούλι τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, που θα περιβάλλει μαζί με την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών που διασχίζει, νέες ευκαιρίες συνεργασίας, νέα σχέδια, νέες ιδέες, καινούργια τουριστικά προϊόντα αλλά και μεγαλύτερες δυνατότητες ενδυνάμωσης και ειρηνικής συνύπαρξης των κοινωνιών».

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του ΟΤΘ χαρακτήρισε το Silk Road Programme και την επέκταση με την πρωτοβουλία «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού» (Western Silk Road Tourism Development Initiative) ως μεγάλη ευκαιρία συνένωσης δυνάμεων, συνεργειών, οραμάτων και διασύνδεσης υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτής, που σχετίζεται με τον Δρόμο του Μεταξιού και της τουριστικής αξιοποίησης.

«Η Θεσσαλονίκη», κατέληξε η κα Πατουλίδου στην ομιλία της «είναι ο κρίκος. Και το brand name της Θεσσαλονίκης είναι “Many Stories, one Heart”, ενώ το “One Belt, One Road”, το σύνθημα του προγράμματος, συνειρμικά αλλά και ουσιαστικά μας ενώνει και  μας ταιριάζει, γίνεται η σύνδεσή μας, η δική μας συνέχεια…».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *