condor

Νέες πτήσεις της Condor από Γερμανία προς Πάφο το 2020, επιπλέον 100.000 επιβατικές θέσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Κυπριακό Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα τη Hermes Airports, εργάζεται από την αρχή του χρόνου εντατικά και μεθοδικά, προκειμένου να διευρύνει τις ροές τουριστών προς την Κύπρο από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση διεξάγει επαφές με κυβερνήσεις άλλων χωρών, τουριστικούς πράκτορες και οργανωτές ταξιδίων διαφόρων χωρών, ανώτατα στελέχη αεροπορικών εταιρειών και πολλά άλλα.

Ένα δείγμα των αποτελεσμάτων των πιο πάνω προσπαθειών θεωρείται η ολοκλήρωση της συμφωνίας, στην οποία έχει καταλήξει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, για την έναρξη οκτώ εβδομαδιαίων πτήσεων από τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, από το επόμενο έτος. Τα δρομολόγια θα αφορούν, συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, η γερμανική αερογραμμή πρόκειται να προσθέσει στο πρόγραμμά της για την εν λόγω περίοδο οκτώ πτήσεις τη βδομάδα από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Λειψία προς την Πάφο, αυξάνοντας κατά 100.000 περίπου τις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Το υφυπουργείο θεωρεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες αυξάνουν τις εισροές τουριστών και, ταυτόχρονα, περιορίζουν την εξάρτηση της χώρας μας από συγκεκριμένες αγορές και μικρό αριθμό Οργανωτών Ταξιδίων. Επίσης, δύνανται να συνδράμουν στη μείωση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού καλύπτουν και μήνες μη αιχμής.

Σημαντικό κρίνεται ακόμα το γεγονός ότι τέτοιου είδους πτήσεις θα αντικαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό δρομολόγια που έχουν χαθεί ειδικά προς το αεροδρόμιο Πάφου, λόγω του τερματισμού των εργασιών διαφόρων αεροπορικών εταιρειών τους προηγούμενους μήνες.

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, με την ευκαιρία αυτή, επιθυμεί να ευχαριστήσει τη Hermes Airports για την αγαστή της συνεργασία και, ταυτόχρονα, να καλέσει όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των πολυσχιδών ενεργειών του Υφυπουργείου και της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και την ευημερία του πληθυσμού της χώρας μας.

Από την πλευρά της, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, κα Ελένη Καλογήρου θεωρεί: ”Η Πάφος είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για διακοπές στην Κύπρο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Γερμανούς να επισκεφθούν την Κύπρο και είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια των τελευταίων μηνών να αποδίδει καρπούς με την προσθήκη οχτώ νέων δρομολογίων από τέσσερις πόλεις της Γερμανίας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *