SENTIDO Mediterranean Village Hotel & Spa

Νέο ξενοδοχείο στην Μύκονο, από τον όμιλο Mediterranean Hotels

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 28 εκατ. ευρώ, σε Πιερία και Μύκονο, άρχισε να υλοποιεί το 2018 η “Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε.”, η εταιρεία που ελέγχει τα ξενοδοχεία του ομίλου Mediterranean Hotels και η οποία είναι έτοιμη να «κολυμπήσει» και στα Κυκλαδίτικα νερά του Super Paradise.  

Για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των Mediterranean Hotels μίλησαν στο GrTimes.gr η πρόεδρος και δ/νουσα σύμβουλος κ. Ευαγγελία Ξυπτερά- Λάμπρου και ο αντιπρόεδρος, αρχιτέκτων μηχανικός κ. Βασίλης Λάμπρου. H κ. Ξυπτερά- Λάμπρου είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος στο δ.Σ. της Π.Ο.Ξ.

money tourism photo
Η συνιδιοκτήτρια του ομίλου κα. Ευαγγελία Ξυπτερά, με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά | money tourism photo

Τα Mediterranean Hotels κάνουν το 2019 ένα νέο σημαντικό βήμα, με την πραγματοποίηση επένδυσης 6,7 εκατ. ευρώ στο 4άστερο «Mediterranean Princess» που βρίσκεται στην Παραλία Κατερίνης. Οι εργασίες της επέκτασης του ξενοδοχείου θα αρχίσουν αμέσως μόλις δοθεί η έγκριση υπαγωγής του project στον αναπτυξιακό, ώστε το αναβαθμισμένο, 5 αστέρων συγκρότημα, να λειτουργήσει για το καλοκαίρι του 2020.

LAMPROUΩστόσο, η επένδυση στο «Mediterranean Princess», αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ, εάν συνυπολογιστούν ΦΠΑ αλλά και η αγορά της γης στην οποία γίνεται η επέκταση, τόνισε ο κ. Λάμπρου ο οποίος έδωσε και την είδηση ότι το 2018 αγοράσθηκε στη Μύκονο, στο Super Paradise, έκταση 29 στρεμμάτων, μπροστά στη θάλασσα, αντί ποσού 3 εκατ. ευρώ.

«Υπολογίζουμε ότι για την ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας στο Super Paradise, θα επενδυθούν περί τα 15 εκατομμύρια, επένδυση που θα υλοποιηθεί μετά από αυτή στο Mediterranean Princess», τόνισε ο κ. Λάμπρου.

Ο Όμιλος των Mediterranean Hotels

Η Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε. που ιδρύθηκε μόλις το 1996, έχει στο δυναμικό της τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες, τρεις στην Παραλία Κατερίνης και μία στο Λιτόχωρο Πιερίας, 342 κλινών συνολικά στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων.

Μεγαλύτερη όλων είναι το 5 αστέρων συγκρότημα «Sentido Mediterranean Village Ηοtel & Spa» στην παραλία Kαλλιθέας Κατερίνης με 175 δωμάτια.

Το ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε πρώτο ήταν το 4 αστέρων «Smartline Mediterranean», 68 δωματίων. Η συγκεκριμένη μονάδα το 2018 ανακαινίσθηκε ριζικά με επένδυση της τάξης των 4 εκατ. ευρώ, η οποία εντάχθηκε στον αναπτυξιακό.

Το δεύτερο ξενοδοχείο της Εταιρείας δημιουργήθηκε το 2004 στο Λιτόχωρο Πιερίας και είναι το 23 δωματίων «Οlympus Mediterranean».

money tourism photo
money tourism photo

Ακολούθησε το 2008 το επίσης 4 αστέρων «Mediterranean Princess» με 75 δωμάτια στην Παραλία Κατερίνης. Η δυναμικότητα του «Princess», με την επένδυση των 6,7 εκατ. προϋπολογισμού θα ενισχυθεί σημαντικά ενώ το συγκρότημα θα ανεβεί στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Με την επένδυση θα υλοποιηθεί ένα πολύ ξεχωριστό project αφού, όπως είπε η κ. Ξυπτερά- Λάμπρου, στο νέο συγκρότημα θα κατασκευαστούν 10 νέες πισίνες συνολικής επιφάνειας άνω των 1.500 τ.μ., αναδεικνύοντας τον χώρο σε «γαλάζιο θέρετρο».

Στην επέκταση του ξενοδοχείου προβλέπεται η κατασκευή άλλων 52 δωματίων, εκ των οποίων 24 δωμάτια executive share pool, 24 δωμάτια junior suites pool front και 4 σουίτες grand suites pool front. Επίσης, θα κατασκευαστούν δύο νέα εστιατόρια, ένα κλειστό και ένα ανοικτό όπως και ένα pool bar.

Η Εταιρεία, στη δεκαετία του 2000 αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς. Ένα χρόνο μετά το «Princess», το 2009, κατασκεύασε το 5άστερο μεγάλο συγκρότημα του «Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa» δυναμικότητας 175 δωματίων.

money tourism photo
money tourism photo

Σημειώνεται ότι το «Olympus Μediterranean» στο Λιτόχωρο και το «Sentido» λειτουργούν όλο το χρόνο. Η Εταιρεία απασχολεί όλο το χρόνο 150 υπαλλήλους, που αυξάνονται σε 285 κατά τη θερινή σεζόν.

Και Μύκονο και κρουαζιέρα

Σχολιάζοντας το γενικότερο αναπτυξιακό πλάνο των «Mediterranean Hotels» o κ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι η βάση του group βρίσκεται στην Πιερία αλλά η ανάπτυξη δεν θα περιοριστεί σε αυτή. Σε αυτή την ευρύτερη οπτική εντάσσεται και η αγορά της έκτασης στη Μύκονο, αλλά και η πολύ πρόσφατη επένδυση στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ο κ. Λάμπρου αποκάλυψε ότι μόλις τον Δεκέμβριο του 2018 η Εταιρεία διέθεσε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά σκάφους 33 μέτρων, το οποίο θα ναυλώνει για κρουαζιέρες.

Επιπλέον, πρόσθετες επενδύσεις 450.000 ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, υλοποιούνται στη διετία 2018-2019 στο «Sentido». Το 2018 επενδύθηκαν 170.000 (πλέον ΦΠΑ) για εκσυγρονισμό κτιριακών και Η/Μ συστήματα ενώ ως το Πάσχα φέτος θα γίνει μία ακόμη επένδυση 280.000 ευρώ ( πλέον ΦΠΑ) σε εκσυγχρονισμό εξοπλισμών.

Όλες οι παραπάνω επενδύσεις σε κτίρια, εξοπλισμούς και απόκτηση γης, επενδύσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται, ανέρχονται σε περίπου 28 εκατ. ευρώ και γίνονται από την Εταιρεία που το 2018 είχε καθαρό τζίρο 8 εκατ. ευρώ (+ΦΠΑ) .

Να σημειωθεί ότι η «Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε.» είναι κερδοφόρα εταιρεία, που το 2018 αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 7%. Το μεγαλύτερο μέρος των πελατών της είναι τουρίστες από τις αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας, ενώ φιλοξενεί και πολλούς Βαλκάνιους όπως και Έλληνες, λιγότερους δε Βέλγους και Σκανδιναβούς.

ΠΗΓΗ, Άννη Καρολίδου

Tagged

1 σχόλιο στο “Νέο ξενοδοχείο στην Μύκονο, από τον όμιλο Mediterranean Hotels

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *