© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέοι περιορισμοί και μέτρα από Αυστρία και Γερμανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η άνοδος της παραλλαγής Omicron ωθεί τις κυβερνήσεις, τη μία μετά την άλλη, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες εισόδου, ενώ ορισμένες προχωρούν και στην επιβολή εθνικών lockdowns. Αυστρία και Γερμανία ανακοίνωσαν αυστηρότερα μέτρα για όλους όσοι αφικνούνται στις επικράτειές τους.

Από το ερχόμενο Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου, η Αυστρία, η οποία ήταν μεταξύ των πρώτων που ανακοίνωσε εθνικό lockdown δύο εβδομάδων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς εισόδου για ταξιδιώτες από τη Δανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η χώρα κατηγοριοποιεί πλέον και τις τέσσερις αυτές χώρες ως περιοχές παραλλαγής του ιού.

Η απόφαση εισήχθη την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, και σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες είναι πλέον υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αυστρία για περίοδο δέκα ημερών, αν και υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

“Άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν λάβει κι την τρίτη αναμνηστική μπορούν να εισέλθουν στην Αυστρία με αρνητικό τεστ PCR (ισχύει 72 ώρες). Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται και οι έφηβοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για το Holiday Ninja Pass θα μπορούν να εισέλθουν με αρνητικό τεστ PCR (ισχύει 72 ώρες)”, εξηγεί η επίσημη αυστριακή ταξιδιωτική ιστοσελίδα.

Το Holiday Ninja Pass εκδίδεται σε εφήβους που γεννήθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου 2006 και μετά, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, αλλά ταξιδεύουν στην Αυστρία συνοδευόμενοι από τους εμβολιασμένους γονείς τους. Αυτοί οι έφηβοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR κατά την άφιξή τους στην Αυστρία και να υποβληθούν σε μία εξέταση πλευρικής ροής, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας από την είσοδό του στη χώρα, και να καταγράψουν τα αποτελέσματα στο Holiday Ninja Pass.

Με τη νέα απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης, η λίστα της Αυστρίας με τις χώρες όπου έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων Omicron και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως περιοχές παραλλαγής του ιού, αποτελείται από τις εξής χώρες: Αγκόλα, Μποτσουάνα, Δανία, Εσβατίνι, Λεσότο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Ολλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η Αυστρία επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου, σε σχέση με το προ-lockdown, υποχρεώνοντας τους ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR κατά την άφιξή τους στη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεούνται να τεθούν σε καραντίνα μέχρι να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

“Κοκκινίζει” τη Γαλλία και τη Δανία η Γερμανία

Η Γερμανία, με τη σειρά της, εισήγαγε επίσης αυστηρότερους κανόνες εισόδου για ταξιδιώτες από τις γειτονικές χώρες Γαλλία και Δανία, τις οποίες χαρακτήρισε ως “περιοχές υψηλού κινδύνου”. Αυτό που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει από τον ιό πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μετά την άφιξή τους. Η περίοδος καραντίνας μπορεί να λήξει στις πέντε ημέρες, στην περίπτωση που παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid-19.

Νωρίτερα η γερμανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει την επιβολή διενέργειας τεστ πριν από την αναχώρηση και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους. Μόνο Γερμανοί πολίτες και κάτοικοι με αρνητικό τεστ PCR θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες. Παρόμοιοι κανόνες ισχύουν και για τις υπόλοιπες περιοχές παραλλαγής του ιού – Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα, Εσουατίνι, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια και Νότια Αφρική.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *