Ο νέος CEO του ομίλου FTI, Karl Μarkgraf

Νέος CEO στον όμιλο FTI | Αλλαγές στην ηγεσία του tour operator

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλλαγή ηγεσίας συντελείται στον τρίτο μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα της Ευρώπης, καθώς από την 1η Ιουλίου 2023, ο όμιλος FTI θα διοικείται από τον Karl Markgraf.

Ο κ. Markgraf θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου και θα διατηρήσει τη θέση του ως επικεφαλής του τομέα πληροφοριών (CIO), καθοδηγώντας έτσι τον όμιλο από δύο καίριες θέσεις.

Παράλληλα, η εταιρία αναδιαμορφώνει το Εποπτικό Συμβούλιο, με τις αποχωρήσεις των Wolfgang Altmüller και Dr. Florian Amereller, οι οποίοι θα αντικατασταθούν από τον Naguib S. Sawiris, κύριο μέτοχο του FTI Group, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου, και τον Ralph Schiller, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του FTI, ο οποίος θα αναλάβει νέο ρόλο ως αναπληρωτής πρόεδρος.

Ενίσχυση της κορυφής για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Με την τεχνογνωσία του, το κύριο καθήκον του Karl Markgraf στο νέο του ρόλο είναι να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου, εξηγεί ο Naguib S. Sawiris: “Ως μια παγκοσμίως ενεργή εταιρεία, με γνώμονα τα δεδομένα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας. Η εκτεταμένη εμπειρία του Karl Markgraf στον τομέα της πληροφορικής και της ψηφιοποίησης τον καθιστά το ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει την εταιρεία μας στο μέλλον και να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών μετασχηματισμού. Ο διπλός του ρόλος ως CEO και CIO θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση των φιλόδοξων προσπαθειών μετασχηματισμού μας. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Karl Markgraf για τον διορισμό του και του εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το νέο έργο”.

Ευχαριστώντας τον Ralph Schiller για τη θητεία του στο διοικητικό συμβούλιο, ο ίδιος δήλωσε: “Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στον Ralph για την σταθερή ηγεσία του σε δύσκολους καιρούς. Ηγήθηκε του ομίλου FTI GROUP με πίστη και αφοσίωση, ξεπερνώντας σημαντικά εμπόδια και προωθώντας την ανάπτυξη. Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από τις ανεκτίμητες γνώσεις του στον κλάδο με τη νέα του ιδιότητα”.

Ποιος είναι ο Karl Markgraf

Ο Karl Markgraf είναι υπεύθυνος για την αναμόρφωση του ψηφιακού τοπίου του FTI Group ως CIO από τον Ιούλιο του 2022. Ο πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων εργαζόταν προηγουμένως στην εταιρία λογισμικού TeamViewer στο Göppingen. Εκεί, ως CIO και COO, διαχειρίστηκε το τοπίο της πληροφορικής, την ασφάλεια της πληροφορικής, την ψηφιοποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διαδικασίες προμηθειών, τη διαχείριση της ποιότητας και την παγκόσμια τεχνική υποστήριξη.

Πριν από την TeamViewer, διετέλεσε είκοσι χρόνια στον όμιλο E.ON, σε διάφορες διοικητικές θέσεις, με πιο πρόσφατη τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του παγκόσμιου οργανισμού πληροφορικής και κοινών υπηρεσιών.

Νέα σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου

Το Εποπτικό Συμβούλιο του ομίλου FTI, το οποίο είχε αρχικά συγκροτηθεί τον Ιούνιο του 2021, θα επανασυσταθεί, μετά την αποχώρηση των Wolfgang Altmüller και Dr. Florian Amereller, στις 30 Ιουνίου 2023.

Ο Naguib S. Sawiris θα αναλάβει την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές Ιουλίου, στέλνοντας το σαφές μήνυμα της δέσμευσης των μετόχων. Ο Ralph Schiller αντικαθιστά τον Dr. Amereller ως αναπληρωτής πρόεδρος. Το έμμισθο μέλος του εποπτικού συμβουλίου – προηγουμένως η Katrin Kretschmer – θα εκλεγεί εκ νέου στα μέσα του 2023.

“Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στα απερχόμενα μέλη του συμβουλίου, ιδίως στον προηγούμενο πρόεδρο Wolfgang Altmüller”, σημειώνει ο Naguib S. Sawiris.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Νέος CEO στον όμιλο FTI | Αλλαγές στην ηγεσία του tour operator

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *