Νέος έλεγχος χειραποσκευών από την KLM

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Από τις 7 Σεπτεμβρίου, είναι πλέον πολύ απλό για τους επιβάτες της KLM Royal Dutch Airlines που διαθέτουν κάμερα στο κινητό τους, να βλέπουν αν η χειραποσκευή τους έχει το σωστό μέγεθος. Η εταιρεία αξιοποιεί τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented RealityAR) για αυτή την υπηρεσία.   

Ο έλεγχος χειραποσκευών μέσω της AR της KLM χρησιμοποιεί μια διάφανη, εικονική βαλίτσα KLM η οποία υποδεικνύει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των χειραποσκευών στο αεροσκάφος. Η τεχνολογία AR καθιστά δυνατή την τοποθέτηση μιας εικονικής φωτογραφίας στην πραγματικότητα και την διαδραστική της χρήση. Με τον τρόπο αυτό είναι εύκολο για τον επιβάτη να ελέγξει στο σπίτι εάν οι χειραποσκευές του έχουν το σωστό μέγεθος. Ο έλεγχος των χειραποσκευών είναι διαθέσιμος στην εφαρμογή της ΚLM για χρήστες iOS.

Η KLM στην πρώτη γραμμή της Επαυξημένης Πραγματικότητας

Η εφαρμογή της KLM χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR της Apple. H KLM είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας της Apple για την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της μέσα από το App της. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να βελτιώνει την υπηρεσία αυτή στο μέλλον, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις στην τεχνολογία AR.

klmΟ Pieter Groeneveld, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Digital της Air France-KLM δήλωσε: “Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του AR, η KLM κάνει το επόμενο βήμα σε ότι αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. Με τον έλεγχο των χειραποσκευών μέσω AR, οι επιβάτες μπορούν να δουν με μια ματιά αν οι χειραποσκευές τους έχουν τις σωστές διαστάσεις. Προσφέροντας αυτή την υπηρεσία, βάζουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών μας. Εξακολουθούμε να είμαστε πρωτοπόροι στην καινοτομία για το συμφέρον των επιβατών μας”.

Περισσότερες πρωτοβουλίες AR στην KLM

Αυτή η εύχρηστη νέα υπηρεσία ακολουθεί τις άλλες επιτυχημένες AR πρωτοβουλίες της εταιρείας, όπως η προβολή 360ο του αεροσκάφους τύπου Dreamliner στην εφαρμογή της KLM. H εφαρμογή KLM Houses App χρησιμοποιεί επίσης AR. Χρησιμοποιώντας iOS11, είναι τώρα εφικτό να βιώσετε την ιστορία του House 98 του Anthony Fokker μέσω της Επαυξημένης Πραγματικότητας! Κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο του αεροσκάφους και πετάξτε «πραγματικά» με διαφορετικά αεροσκάφη τύπου Fokker.

Το βίντεο δείχνει πως λειτουργεί ο έλεγχος των χειραποσκευών μέσω AR

Η εφαρμογή της KLM με τα εκατομμύρια downloads

Το App της KLM έχει κατέβει εκατομμύρια φορές και έχει περισσότερους από 100.000 χρήστες κάθε ημέρα. Ποσοστό όχι μικρότερο του 70% των χρηστών της εφαρμογής είναι μόνιμα συνδεδεμένοι και χρησιμοποιούν την εφαρμογή αρκετές φορές τον μήνα. Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την άνεση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι.

Ο έλεγχος των χειραποσκευών AR προστέθηκε στις υπάρχουσες λειτουργίες του KLM App, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων πληροφοριών για τις πτήσεις, του ηλεκτρονικού check-in, την λήψη καρτών επιβίβασης ή την κράτηση συγκεκριμένων θέσεων. Στην εφαρμογή εντάχθηκε πρόσφατα και το Αirport Map, ένας ψηφιακός χάρτης με περισσότερα από 24 διαφορετικά αεροδρόμια, που επιτρέπει στους επιβάτες να βρουν γρήγορα την διαδρομή τους. Μέσα από τα “Milestones”, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να βρουν όλα τα χρήσιμα στοιχεία και συμβουλές σχετικά με το προσωπικό ιστορικό των πτήσεων τους με την KLM. Εάν κάποια πτήση από το Schiphol καθυστερήσει αισθητά, οι χρήστες έχουν την επιλογή να ενεργοποιήσουν ένα ψηφιακό κουπόνι για σνακ ή γεύμα. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να επαναπρογραμματίσετε την πτήση σας μόνοι σας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *