berlin
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νο 2 η Ελλάδα στις κρατήσεις στη Γερμανία | Αυξημένες για Πάσχα και Καλοκαίρι

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία να μην είναι ακόμη προβλέψιμες, οι κρατήσεις, τόσο για την περίοδο του Πάσχα, όσο και για το Καλοκαίρι του 2022, τον Φεβρουάριο, στη γερμανική αγορά, διαμορφώνονταν σε υψηλά επίπεδα. Δημοφιλείς επιλογές εξακολουθούσαν να αποτελούν οι προορισμοί της Μεσογείου για εφέτος το καλοκαίρι, με την Ελλάδα να έπεται της Ισπανίας, στη δεύτερη θέση. Ενώ, για το Πάσχα, προηγούνται η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Οι κρατήσεις οργανωμένων διακοπών για την κύρια ταξιδιωτική περίοδο του καλοκαιριού 2022 εμφανίζονταν σημαντικά αυξημένες στη γερμανική αγορά, από τις αρχές Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας ακόμη και τις αντίστοιχες κρατήσεις του Φεβρουάριο του 2019, πριν από την πανδημία. Οι παραθεριστές δείχνουν προτίμηση στα οργανωμένα ταξίδια, τα οποία αποτελούν τα τρία τέταρτα όλων των νέων κρατήσεων σε ταξιδιωτικά γραφεία και διαδικτυακές, ταξιδιωτικές πλατφόρμες, όπως προκύπτει στην τελευταία ανάλυση της Travel Data + Analytics (TDA) για λογαριασμό της Ένωσης Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων (DRV).

Ωστόσο, στο σύνολό της η χρονιά δεν προβλέπεται να ανέλθει στα επίπεδα πριν από τον κορωνοϊό, κάτι που αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Περιμένω ένα πολύ καλό καλοκαίρι εφέτος. Οι Γερμανοί είναι βασικά πρόθυμοι να ταξιδέψουν. Ωστόσο, είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig. “Κοιτάζοντας την τουριστική χρονιά στο σύνολό της, πιθανότατα δεν θα φτάσουμε ακριβώς στα επίπεδα πριν από τον κορωνοϊό, λόγω του δύσκολου χειμώνα. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι το 2023 οι πωλήσεις θα επιστρέψουν στο επίπεδο πριν από την πανδημία”..

Η Μεσόγειος προηγείται στις κρατήσεις για το φετινό Καλοκαίρι

Οι κλασικοί προορισμοί διακοπών γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση για το φετινό καλοκαίρι, με την Ισπανία (συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων και Καναρίων Νήσων) να αποτελεί την πρώτη επιλογή, την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και στην τρίτη να βρίσκεται η Τουρκία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αίγυπτος και η Ιταλία, στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Η λίστα

Η κατάταξη των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών ανά κύκλο εργασιών (κατάσταση κράτησης έως τα μέσα Φεβρουαρίου):

  1. Ισπανία (συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων και Καναρίων Νήσων)
  2. Ελλάδα
  3. Τουρκία
  4. Αίγυπτος
  5. Ιταλία
  6. Πορτογαλία
  7. Γερμανία
  8. Μαλδίβες
  9. ΗΠΑ
  10. Βουλγαρία

Η κατάταξη των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών προκύπτει με βάση τα δεδομένα κρατήσεων τουριστικών γραφείων και OTA.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ, ένας σημαντικός προορισμός μεγάλων αποστάσεων, βρίσκονται επίσης σε τροχιά ανάκαμψης. Οι κρατήσεις των τελευταίων εβδομάδων στη γερμανική αγορά επανέφεραν τη χώρα στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών.  Εκτός από τα πακέτα πτήσεων, οι νέες κρατήσεις για κρουαζιέρες, τόσο, στον ωκεανό, όσο και στο ποτάμι αυξάνονται. Επί του παρόντος, το φάσμα των θαλάσσιων κρουαζιέρων εξακολουθεί να συγκεντρώνεται στην Ευρώπη, την Καραϊβική και την περιοχή του Κόλπου. “Η διάθεση στον κλάδο είναι καλή. Οι εταιρίες είναι πολύ σίγουρες ότι θα υπάρξει ανάκαμψη, αφού, πλέον, μπορούν να κατευθυνθούν ξανά σε πολύ περισσότερους προορισμούς από το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα”, δήλωσε ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig σχετικά με τις καλές προκρατήσεις για την αγορά της κρουαζιέρας.

 Περιζήτητα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

Η τρέχουσα χειμερινή περίοδος 2021/22, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου, παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις, καθώς πολλοί ταξιδιωτικοί προορισμοί -ειδικά σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων- παραμένουν “κλειστοί” ή εφαρμόζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Επομένως, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων παρουσιάζουν δυσανάλογη μείωση, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ταξίδια. Οι συνολικές πωλήσεις για τη χειμερινή περίοο είναι προς το παρόν 46% μειωμένες, σε σχέση με τον χειμώνα πριν από τον κορωνοϊό, του 2018/19. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον χειμώνα του 2020/2021, είναι σημαντικά αυξημένες.

Παραδοσιακά, οι ηλιόλουστοι προορισμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και τον χειμώνα, με τα Κανάρια Νησιά να συγκεντρώνουν την υψηλότερη ζήτηση, ενώ καλές κρατήσεις παρουσιάζουν οι Μαλδίβες και η Δομινικανή Δημοκρατία, επιστρέφοντας στο επίπεδο πριν από τον κορωνοϊό.

Υψηλή ζήτηση για Τουρκία και Αίγυπτο το Πάσχα

Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων κρατήσεων που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο σχετίζονται με αναχωρήσεις την περίοδο του Πάσχα και της Πεντηκοστή. Για τις διακοπές του Πάσχα καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για πακέτα πτήσεων προς την Αττάλεια (Τουρκία), τη Χουργκάντα ​​(Αίγυπτος) και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, με επόμενους προορισμούς τις Μαλδίβες και τα Κανάρια Νησιά -Φουερτεβεντούρα, Λανθαρότε και Τενερίφη. Το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και η Πούντα Κάνα (Δομινικανή Δημοκρατία) είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στους Γερμανούς παραθεριστές.

κρατήσεις

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Νο 2 η Ελλάδα στις κρατήσεις στη Γερμανία | Αυξημένες για Πάσχα και Καλοκαίρι

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *