Νόμος για την… ησυχία των τουριστών ψηφίστηκε στην Αίγυπτο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα τιμωρούνται οι Αιγύπτιοι μικροπωλητές και προμηθευτές που προσεγγίζουν τουρίστες προκειμένου να τους πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους (βόλτες με καμήλες, αγορά μπιχλιμπιδιών, περγαμηνών, κ.ο.κ.), με τα πρόστιμα να φτάνουν μέχρι και τα 462 ευρώ, ενέκρινε μόλις την περασμένη εβδομάδα, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο.

Ο «νόμος για την προστασία των αρχαιοτήτων», όπως ονόμασε ο τοπικός Τύπος τον συγκεκριμένο νόμο, σκοπεύει να προστατεύσει την τουριστική βιομηχανία, η οποία αντιπροσωπεύει το 12% της αιγυπτιακής οικονομίας, και η οποία απειλείται σήμερα από τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, εγείρει ανησυχίες μεταξύ των κατοίκων, οι οποίοι βασίζονται σε αυτές τις υπηρεσίες για να καταπολεμήσουν τη φτώχεια στην οποία ζουν. Όσοι «αγωνίζονται για φαγητό, αγωνίζονται για να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τις οικογένειές τους» και είναι εκείνοι που θα υποφέρουν περισσότερο, τονίζει ένας τουριστικός οδηγός.

Ο Όσκαρ Σαλέχ είναι μεταξύ εκείνων που πουλάνε βόλτες με καμήλες, δίπλα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας κι αρνείται ότι ενοχλεί τους τουρίστες, τους οποίους προσκαλεί, αψηφώντας τον νέο νόμο, να επισκεφθούν το Αιγυπτιακό Μουσείο και τις πυραμίδες χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *