Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ | Η Καλλιόπη Βέττα ανέλαβε τον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η βουλευτής Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα ανέλαβε τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν απόφασης του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, διαδεχόμενη την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μετακινήθηκε στην θέση της τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής.

Η νέα τομεάρχης Τουρισμού γεννήθηκε στο Λιβαδερό Κοζάνης, είναι παντρεμένη με ένα τέκνο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Μονωδία στο Ωδείο Αθηνών, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Ρώσικα. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ως προπονήτρια βόλεϊ σε παιδικές ομάδες.

Είναι ερμηνεύτρια, με μεγάλη προσωπική δισκογραφία και συμμετοχές σε πολλές διεθνείς παραγωγές και δισκογραφικές συλλογές. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς, όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Lorenna McKennitt, Nicola Piovanni, Γιάννης Κ. Ιωάννου, Γ. Μαρκόπουλος, Χρ. Λεοντής, Π. Θαλασσινός, Μ. Πασχαλίδης, Γ. Σπανός , Μ. Πλέσσας, Μ. Ελευθερίου, Μ. Γρηγορίου κ.ά.. Έχει επίσης συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και ξένους ερμηνευτές, συμμετέχοντας σε πολλές μουσικο-θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ έχει πραγματοποιήσει προσωπικές συναυλίες στις όπερες του Χαρκόβου της Ουκρανίας, του Καϊρου, της Αστανά του Καζαχστάν, στο Βερολίνο, στη Σμύρνη, στην Κύπρο, στην Βασιλεία της Ελβετίας κ.λπ., καθώς και με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο Ηρώδειο, στον Λυκαβητό, σε πόλεις της Αυστραλίας, στην Κύπρο, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

– Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη Ρένα Δούρου.
– Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής.
– Μέλος της Γ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
– Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παραολυμπιακής Ελληνικής Επιτροπής – υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.
– Είναι Πρέσβειρα για 3η χρονιά, του #Beactive (Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Μαζικό Αθλητισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Οι νέοι τομεάρχες

Οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως εξής:

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤ. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΘΩΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤ. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΛΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΑΡΗΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΙΛΤΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου, ανέφερε: “Μία περίοδος με πολλές προκλήσεις, απαιτητική αλλά και δημιουργική ολοκληρώνεται και μία νέα, εξαιρετικά κρίσιμη προσπάθεια ξεκινά με αίσθημα ευθύνης!

Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοιο τον αντιμετωπίσαμε τέσσερα χρόνια τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εγώ προσωπικά από τη θέση ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, της Τομεάρχη Τουρισμού, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη της κυβέρνησής του.

Μαζί με τους ανθρώπους της ελληνικής φιλοξενίας δώσαμε μεγάλες μάχες για τον Ελληνικό Τουρισμό, σε μία περίοδο που ο τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο κλυδωνισμών σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

Θέλω πρωτίστως, να συγχαρώ ξανά τους ανθρώπους του τουρισμού που εν μέσω πολλαπλών κρίσεων επιδίωξαν και πέτυχαν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ελληνικής φιλοξενίας!

Η σκέψη μου είναι και θα είναι σε όσους παλεύουν για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη, σε εκείνες τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες, εν μέσω αλλεπάλληλων δυσκολιών και κυρίως σε εκείνους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, που εξακολουθούν να βιώνουν αγωνία και ανασφάλεια.

Η δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι οι άνθρωποί του, τους οποίους δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε, αφήνοντας  τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο υπονομεύοντας το μέλλον του.

Εμείς  σταθήκαμε δίπλα τους με ενσυναίσθηση και παλέψαμε μαζί τους για λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν από τις έκτακτες κρίσεις, αλλά και από τις χρόνιες παθογένειες στους προορισμούς μας που χρειάζονται μία βιώσιμη, συμπεριληπτική, αναπτυξιακή προοπτική.

Θέλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς, τους φορείς του τουρισμού για την εποικοδομητική μας συνεργασία, προς όφελος του πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του τμήματος τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και στους στενούς μου συνεργάτες, καθώς εργαστήκαμε μαζί σκληρά, με πείσμα και αφοσίωση και σχεδιάσαμε τη νέα τουριστική πολιτική, τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που υπηρετεί το όραμά μας, για ενίσχυση, τόσο της ανταγωνιστικότητάς του ελληνικού τουριστικού κλάδου, όσο και της ικανότητάς του να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με στόχο το  ‘’Βιώσιμο τουρισμό, σε βιώσιμους προορισμούς’’.

Σήμερα, στις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία, προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική συνοχή.

Η πρόνοια και η προστασία των ανθρώπων, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ισότητα και τη συλλογική ευημερία.

Από τη νέα θέση ευθύνης, ως τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας που μου εμπιστεύεται ο σύντροφος  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  θα εργαστούμε σκληρά, αξιοποιώντας και τιμώντας την προσφορά της συντρόφισσας Θεανούς Φωτίου στο πεδίο αυτό.

Στόχος να χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ στην ελληνική κοινωνία, και να θέσουμε τις βάσεις για δίκαιη, συμμετρική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το κοινωνικό κράτος, η προστασία των δημόσιων και κοινών αγαθών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι για εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κορυφαία πολιτική προτεραιότητα , σε αντίθεση με την διακυβέρνηση της Ν.Δ. που εξαπέλυσε επίθεση στο κοινωνικό κράτος και τις δομές του.

Η  κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνική πρόνοια, η αναπηρική πολιτική, η συμπερίληψη, οι πολιτικές για τη νεολαία, η στήριξη των ευάλωτων, η εξασφάλιση του δικαιώματος στη στέγη, αποτελούν κεντρικούς πυλώνες άσκησης πολιτικής του προοδευτικού χώρου.

Δημιουργούν το έδαφος για μια άλλη κοινωνική και πολιτική οργάνωση, που έχει στον πυρήνα της την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για έναν κόσμο, ισότητας και δικαιοσύνης.

Γιατί για εμάς ο άνθρωπος είναι  πάντα η απόλυτη προτεραιότητα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *