Dreams Crete
Dreams Crete

Ο αμερικανικός όμιλος Apple Leisure Group αναλαμβάνει τη διαχείριση 3 ξενοδοχείων στην Ελλάδα της HIP

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Apple Leisure Group ® (ALG), ο αμερικανικός όμιλος με την ηγετική θέση στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό στερέωμα, επεκτείνει την ευρωπαϊκή του παρουσία και πέρα από την Ισπανία, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP), κορυφαίου ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη.

Dreams Corcyra
Dreams Corcyra

Με αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει 19 ξενοδοχεία στην Ισπανία, τα οποία εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά.

Πρόκειται για τα 3 από τα 5 ξενοδοχεία του Louis Group, στην Ελλάδα, που εξαγόρασε η Blackstone Real Estate Partners Europe, αντί τιμήματος 178.6 εκατ. ευρώ (enterprise value), τον Σεπτέμβριο 2019 και είχε αποκαλύψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται δύο στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια.

Η συμφωνία

Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, θα διευθύνονται από την AMResorts ®, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG και βρίσκονται σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες. Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

Το νέο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην παραλία του Μάλεμε. Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια. Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Τα τρία ξενοδοχεία, τα οποία η HIP θα ανακαινίσει προκειμένου να ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις παροχές της AMResorts, θα λειτουργήσουν υπό τις νέες επωνυμίες τους το καλοκαίρι του 2022. Τα ξενοδοχεία Dreams θα προσφέρουν το αποκλειστικό ξενοδοχειακό πακέτο ‘Unlimited-Luxury’  της ALG, με απεριόριστη πρόσβαση σε gourmet επιλογές φαγητού και υψηλής ποιότητας ποτά, υπηρεσίες υποδοχής και καθημερινά ανανεούμενο mini-bar, καθώς και το Preferred Club. Το Alua Soul Plagos Beach θα προσφέρει τα πακέτα ‘Adults Only’ και ‘All inclusive’, τα οποία περιλαμβάνουν πρωινό, γέυμα και δείπνο καθώς και ποικιλία από ελληνικά και διεθνή ποτά.

Apple Leisure GroupΟ Javier Águila, Πρόεδρος για την Ευρώπη και Πρόεδρος για την Παγκόσμια Apple Leisure GroupΣτρατηγική στην Apple Leisure Group δήλωσε: «Η άφιξή μας στην Ελλάδα, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, σηματοδοτεί την επί μακρόν σχεδιαζόμενη επέκτασή μας πέρα από την Ισπανία και αναδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για το brand μας, όσο και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στη σύμπραξη με τέτοιους επενδυτές- οι οποίοι θα παίξουν καίριο ρόλο στη δυναμική της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στα επόμενα χρόνια. Αυτό το ορόσημο, επιβεβαιώνει επίσης την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19»

Σύμφωνα με τον Javier Coll, Πρόεδρο για την Παγκόσμια Επιχειρηματική Ανάπτυξη της ALG  «παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας φέτος, η ευελιξία του επιχειρηματικού μας μοντέλου, σε συνδυασμό με την ισχύ του χαρτοφυλακίου των brand μας, αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της συνεχιζόμενης ανάπτυξής μας στην περιοχή  της Ευρώπης, Μέσης-Ανατολής και Αφρικής και τη βάση της επιτυχίας μας συνολικά».

Με αυτή την προσθήκη η ALG διαθέτει πλέον 22 ξενοδοχεία και 7,205 δωμάτια στην Ευρώπη. Πριν από αυτή τη συμφωνία, η AMResorts διαχειριζόταν ήδη 10 ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της HIP στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και την Fuerteventura στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αποκάλυψε τον Αύγουστο 2020 το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η Domes Resorts, της οικογένειας Σπανού, του ομίλου Ledra Hotels ανέλαβε την διαχείριση και λειτουργία των δύο άλλων μονάδων, από τις 5, του Grand Hotel στην Κέρκυρα και του Zante Beach στην Ζάκυνθο. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση των δύο ομίλων.

Η Apple Leisure Group

Η Apple Leisure Group® (ALG) είναι ο κορυφαίος όμιλος διαχείρισης ταξιδιών, φιλοξενίας και αναψυχής στη από την Β.Αμερική με το μοναδικό ολοκληρωμένο κάθετο επιχειρηματικό μοντέλο που εξυπηρετεί ταξιδιώτες και προορισμούς παγκοσμίως.

Η ALG προσφέρει με συνέπεια εξαιρετική αξία στους ταξιδιώτες και ισχυρή απόδοση στους ιδιοκτήτες θερέτρων και τους συνεργάτες της, αξιοποιώντας στρατηγικά τη δύναμη των brands του χαρτοφυλακίου της, συμπεριλαμβανομένων: του μεγαλύτερου πωλητή στις ΗΠΑ πακέτων διακοπών και πτήσεων τσάρτερ για ταξίδια στο Μεξικό και την Καραϊβική, που κινούν περίπου 3,2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέσω των καθιερωμένων εμπορικών σημάτων (όπως Apple Vacations ®, BeachBound®, Funway Holidays®, Travel Impressions®, CheapCaribbean.com® , Blue Sky Tours®, Southwest Vacations®, Funjet Vacations® και United Vacations®),  της διαχείρισης πολυτελών brands θέρετρων 5 και 4 αστέρων μέσω του βραβευμένου χαρτοφυλακίου της AMResorts® (συμπεριλαμβανομένων των Ζoëtry® Wellness & Spas Resorts, Secrets® Resorts & Spa, Breathless Resorts & Spas®, Dreams® Resorts & Spas, Now Resorts & Spas ®, Reflect Resorts & Spas®, Sunscape® Resorts & Spas και Alua® Hotels & Resorts), τις καλύτερες υπηρεσίες διαχείρισης προορισμών που παρέχονται από την Amstar DMC και τη Worldstar®, το αποκλειστικό πρόγραμμα αφοσίωσης Unlimited Vacation Club®. και τον πάροχο καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων Trisept Solutions®, που συνδέει περισσότερους από 88.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες με κορυφαίους προμηθευτές ταξιδιών.

Η AMResorts

Η AMResorts® παρέχει υπηρεσίες πωλήσεων, marketing και brand management σε οκτώ μοναδικά brands θερέτρων, συμπεριλαμβανομένων των Zoëtry® Wellness & Spa Resorts, Secrets®, Breathless®, Dreams®, Now®, Reflect® Resorts & Spa, Alua® Hotels & Resorts και Sunscape ® Resorts & Spa.

Η συλλογή brands της AMResorts® οδηγεί συνεχώς την έννοια του all-inclusive σε ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας με τα προγράμματα Endless Privileges®, Unlimited-Luxury® και Unlimited-Fun®. Στο Μεξικό, την Τζαμάικα, το Κουρασάο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά και την Ισπανία, τα 68 βραβευμένα θέρετρα της AMResorts προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη πολυτελή καταλύματα, επιθυμητές τοποθεσίες και εξαιρετικές παροχές.

Τα brands της συλλογής περιλαμβάνουν τα: Zoëtry Wellness & Spa Resorts, Secrets Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas (breathlessresorts.com; 1-855-65-BREATHE); Dreams Resorts & Spas (dreamsresorts.com; 1-866-2-DREAMS); Now Resorts & Spas (nowresorts.com; 1-877-NOW-9953); Reflect Resorts & Spas (reflectresorts.com; 1-855-4REFLECT), Sunscape Resorts & Spas (sunscaperesorts.com; 1-866-SUNSCAPE) and Alua Hotels & Resorts (aluahotels.com).

Η HIP
hip
Ο Alejandro Hernández–Puertolas, CEO και Founding Partner της HIP

Η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές που ακολούθησαν, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 64 ξενοδοχεία με 19.248 δωμάτια, με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία.

Η HIP είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη, μετά την Pandox και την Covivio.

H HIP διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους να σχεδιάζουν, να εκτελούν, να ανακαινίζουν και να επανατοποθετούν στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένα ξενοδοχεία. Η ομάδα αυτή συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων, όπως Ritz Carlton, Barcelo, AMR Resorts και Melia, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της διαχείρισης των ξενοδοχείων, αλλά και της εμπειρίας των επισκεπτών των ξενοδοχείων.

Η HIP επενδύει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχειακά θέρετρα του χαρτοφυλακίου της.

ksd Apple Leisure Group
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *