paris
Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής. Μαζί της, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, η Προϊσταμένη του τμήματος Εκθέσεων του ΕΟΤ, κα Αικατερίνη Μεϊμάρογλου (αριστερά), ο εκπρόσωπος του Δήμου Πόρου, κος Τάσος Φιακάς (δεξιά) και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη (δεξιά).

Ο απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής στην IFTM Top Resa

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την τουριστική προβολή της, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa, που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο Pavillion 7.2, Stand P026, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Γαλλία.

Επίσης, στο booth της Περιφέρειας Αττικής, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ύδρας, κος Γ. Κουκουδάκης, ενώ ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής μετείχε ο Δήμος Πόρου μέσω του εκπροσώπου του, κου Α. Φιακά.

workshop periptero attiki
Στιγμιότυπο από το workshop της Περιφέρειας Αττικής. Διακρίνονται, από αριστερά προς τα δεξιά: η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη, η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, κα Ευφροσύνη Μητά, ο Γραμματέας Επικοινωνίας, κος Χρήστος Πέππας και στελέχη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων (Β2Β) με εξειδικευμένους διαμορφωτές κοινής γνώμης (influencers), οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πλέον αποδοτικό και σύγχρονο μέσο επικοινωνίας και τουριστικής προβολής (Facebook, Instagram, Youtube). Τόσο οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όσο και οι επισκέπτες του περιπτέρου, εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την Αττική, και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το σύνολο των πολυδιάστατων προορισμών και μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών, τις ανανεωμένες τουριστικές προτάσεις για διακοπές πέντε (5) και πλέον ημερών (shortbreak), τις υψηλού επιπέδου τουριστικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες, τη γραφικότητα των νησιών της, την εμπνευσμένη γαστρονομία και τη θερμή φιλοξενία που προσφέρονται.

Παράλληλα, στις 27 Σεπτεμβρίου, και σε αίθουσα εντός του χώρου της Έκθεσης, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση (workshop), με τίτλο: «Αττική: ένας πολυδιάστατος προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές», όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά, στη γαλλική γλώσσα, οι σημαντικότεροι επιμέρους προορισμοί και τα ώριμα θεματικά τουριστικά προϊόντα, που προβάλει διεθνώς η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του εγκεκριμένου από τον ΕΟΤ και τη ΓΓΜΕ οπτικοακουστικού υλικού της.

Στην ίδια εκδήλωση ακολούθησε η προβολή της Ύδρας ως μοναδικού τουριστικού προορισμού από το Δήμαρχο του νησιού, κ. Γ. Κουκουδάκη, όπως και η παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής του Πόρου.

workshop end attiki
Μετά το τέλος του workshop της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Ύδρας, κος Γεώργιος Κουκουδάκης (στο κέντρο), ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κος Γιώργος Τζιάλλας και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη (δεξιά), φωτογραφίζονται μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Σε όλους τους συμμετέχοντες διενεμήθη έντυπο και ψηφιακό υλικό τουριστικής προβολής (presskit) της Περιφέρειας Αττικής, του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (AthensConvention & VisitorsBureauACVB), καθώς και των Δήμων Πόρου και Ύδρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κος Γιώργος Τζιάλλας, πολλά στελέχη από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς και από το γραφείο του ΕΟΤ με έδρα το Παρίσι και επικεφαλής την Προϊσταμένη, κα Δ. Βοζίκη. Από την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι: η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κα Ευφροσύνη Μητά, ο Γραμματέας Επικοινωνίας, κος Χρήστος Πέππας και στελέχη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, καθώς και εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

hydra poros perifereia attikis
Ο Δήμαρχος Ύδρας, κος Γεώργιος Κουκουδάκης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Πόρου, κος Τάσος Φιακάς, μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού της Π.Α., κα Ελένη Δημοπούλου, δήλωσε για την παρουσία αυτή τα εξής: «Η Γαλλική αγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την Αττική και η πρώτη παρουσία μας στην Έκθεση αυτή αποδεικνύει το εντεινόμενο ενδιαφέρον και την ουσιαστική μελλοντική συνεργασία μας. Τα χαρακτηριστικά των Γάλλων επισκεπτών ταυτίζονται με τη δική μας τουριστική προσφορά, καθώς οι Γάλλοι προτιμούν τα μεμονωμένα ταξίδια έναντι του μαζικού τουρισμού, ενδιαφέρονται και γνωρίζουν καλά την πολιτιστική μας κληρονομιά, εκτιμούν την υψηλή γαστρονομία, αλλά και τα ποιοτικά κρασιά μας. Ήδη, τα τελευταία δυο χρόνια, έχουμε φιλοξενήσει σε ταξίδια εξοικείωσης αρκετούς Γάλλους που αρθρογραφούν, τονώνοντας την τουριστική προβολή της Αττικής».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *