O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η Pharma.Aero, η παγκόσμια συνεργατική πλατφόρμα για την αριστεία στη διαχείριση και διακίνηση φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων υγείας, ανακοινώνει την ένταξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ως του νέου μέλους της. Ο ΔΑΑ είναι το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Trevor Caswell, Πρόεδρος της Pharma.Aero, καλωσορίζει θερμά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δηλώνοντας: «Με την ένταξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο συνεργατικό μας δίκτυο, η Pharma.Aero όχι μόνο αναγνωρίζει τη σημασία του αεροδρομίου στην περιοχή, αλλά και ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή της Μεσογείου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας για να προωθήσουμε καινοτόμα έργα που θα προσφέρουν ουσιαστική αξία για τον κλάδο μας και θα βελτιώσουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τους ανθρώπους παγκοσμίως.»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναγνωρίστηκε ως πιστοποιημένο  IATA CEIV Pharma αεροδρόμιο το 2023. Από το 2016, ο ΔΑΑ είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και, από το 2019, μέσω της πρωτοβουλίας «Route 2025», ανακοίνωσε την επίσημη δέσμευσή του για επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2025, 25 χρόνια νωρίτερα από τον στόχο του 2050 που έχει θέσει το ACI Europe. Επίσης, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που τυποποίησε  πολυτροπικές  (multi-modal) εμπορευματικές ροές, συνδυάζοντας θαλάσσια, οδική και αεροπορική μεταφορά. Το τμήμα Εμπορευματικής Ανάπτυξης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες διαχείρισης φορτίου και ταχυδρομείου, λειτουργώντας ως συντονιστής και διευκολυντής της εμπορευματικής κοινότητας του αεροδρομίου και ηγείται νέων εξελίξεων.

Η Λίνα Πάλλη, Προϊστάμενος Λογαριασμών Πελατών στο Τμήμα Ανάπτυξης Επίγειας Εξυπηρέτησης & Εμπορευματικών Υπηρεσιών ΔΑΑ, και Συντονίστρια IATA CEIV Pharma για το αεροδρόμιο της Αθήνας, δήλωσε: «Στον ΔΑΑ πιστεύουμε ακράδαντα στη συνεργασία και τις κοινές δράσεις. Με την ένταξή μας στη Pharma.Aero, όχι μόνο θα ενταχθούμε σε ένα διεθνές δίκτυο ειδικών και θα αποκτήσουμε πολύτιμη γνώση που μπορούμε να μεταφέρουμε στους τοπικούς μας εταίρους, αλλά θα υποστηρίξουμε επίσης την σημαντική αποστολή της Pharma.Aero να προωθεί μια απρόσκοπτη αλυσίδα εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων.»

Η Pharma.Aero λειτουργεί ως συνεργατική πλατφόρμα που φέρνει μαζί  φαρμακευτικές και εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής άλλων προϊόντων υγείας καθώς και  εμπορευματικές κοινότητες πιστοποιημένες για τη διαχείριση και διακίνηση φαρμάκων συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, αεροπορικών εταιρειών και άλλων παρόχων υπηρεσιών logistics, για να προωθήσουν θετικές αλλαγές αντιμετωπίζοντας τρέχουσες προκλήσεις και μελλοντικές τάσεις στη μεταφορά υγειονομικών προϊόντων.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Από τον Μάρτιο του 2001, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει υποδεχθεί περισσότερους από 370 εκατομμύρια επιβάτες, πάνω από 4 εκατομμύρια πτήσεις και περισσότερους από 2,226 χιλιάδες τόνους εμπορευμάτων. Από πλευράς επιβατικής κίνησης, το έτος 2023 έκλεισε με την κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών να ανέρχεται σε 28,17 εκατομμύρια επιβάτες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2022 κατά 24% και υψηλότερα από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019 κατά 10,2%. Την ίδια περίοδο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνέδεσε ταξιδιώτες από περισσότερους από 156 προορισμούς σε 57 χώρες, με περισσότερες από 65 αεροπορικές εταιρείες. Στον τομέα των εμπορευμάτων, η κυκλοφορία έφτασε τους 94,000 τόνους, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2019 μετά την κορύφωση της πανδημίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *