ΙΤΒ BERLIN 2017 PAXOI

Ο Δήμος Παξών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ BERLIN 2017

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Δήμος Παξών έδωσε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά , το παρόν στην Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ BERLIN 2017», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η ITB αποτελεί το μεγαλύτερο  τουριστικό γεγονός και είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της κατάστασης του τουριστικού κλάδου, μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και σημαντική πηγή  πληροφόρησης  τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων ,όσο και επαφών.

Η ‘ ITB’  έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις «be tot be ,πρόσωπο με πρόσωπο», σε ένα όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην έκθεση,  επιβεβαίωσαν ότι  το 2017 θα είναι έτος διψήφιων ποσοστού αφίξεων για τον τουρισμό από την γερμανική αγορά  .

Περισσότεροι από 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 80 και πλέον  χώρες, καθώς και περίπου 400 bloggers από όλο τον κόσμο , πήραν μέρος στην έκθεση ITB Berlin .

Η  έκθεση αυτή αποτελεί το « Χρηματιστήριο του Τουρισμού» , και η σημασία της για την τουριστική  βιομηχανία  είναι τεράστια ενώ  οι κρατήσεις  είναι πολύ καλές για την χώρα μας ,αρκεί να μην επαναπαυτούμε.

Υπογραμμίστηκε στις συναντήσεις με τους bloggers και με τους ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους  ότι οι Παξοί προσφέρουν  τόσο θαλάσσιο όσο και περιπατητικό  τουρισμό, με  μοναδική φιλοξενία και υψηλές υπηρεσίες ,επίσης το ότι οι παραλίες των Αντίπαξων είναι μέσα στην 10αδα των ομορφότερων της  Μεσογείου ενώ δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση στο  ότι ο επισκέπτης στο νησί ζει  , ¨Μοναδικές  Εμπειρίες¨.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε ο νέος τουριστικός οδηγός στην γερμανική γλώσσα , για την αγορά της  Γερμανίας  ,Αυστρίας , Ελβετίας για την Κέρκυρα,  τους Παξούς – με πολυσέλιδο αφιέρωμα –  και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, της φίλης Κλειός Βερίγου , «korfu & die Ionischen Inseln .

Τον Δήμο Παξών, εκπροσώπησε ο  Αντιδήμαρχος  κ. Γιώργος Λύχνος , η  Περιφέρεια Ι.Ν εκπροσωπήθηκε από τον κ.Σπ.Γαλιατσάτο και τον κ.Γ.Παπαβλασόπουλο (τμήμα τουρισμού) , o Δήμος Κέρκυρας από τον Δήμαρχο κ.Κ.Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο κ.Β.Καβαδία  , η Κεφαλονιά από τον Πρόεδρο Ξενοδοχών  κ.Γερ.Τιμοθεάτο ενώ σημαντική η βοήθεια στο περίπτερο όπως κάθε χρόνο του Λευκαδίτη κ. Απ. Θεοχάρη και του ανιψιού του κ. Νικόλαου Βερύκιου .

Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν , η Υπουργός τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης κ.α.. O Δήμος Παξών  συμμετείχε και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *