Ο Δήμος Βύρωνα βραβεύει τα νιάτα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

ΦΟΡΕΙΣ

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, στις 18.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βύρωνα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.

Ο δήμος Βύρωνα στα τέλη της χρονιάς κατά την τελετή βράβευσης όλων των παιδιών που συμμετείχαν φέτος σε αυτήν την πρωτότυπη δεξαμενή σκέψης και διακρίθηκαν, παρουσιάζει το βιβλίο που εκδίδει με τη δουλειά των νέων συγγραφέων.

Η παρουσίαση του βιβλίου είναι η κορύφωση του προγράμματος «στο βλέμμα του Μπάιρον», για να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά με νέο θέμα και έμπνευση.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2015 ξεκίνησε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για τη σχέση των νέων με τη συγγραφή, με τίτλο «στο βλέμμα του Μπάιρον». Με αφετηρία ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό, που γίνεται κάθε χρόνο, για έφηβους και νέους από όλη την Ελλάδα, φτιάχτηκε μια πανελλήνια λογοτεχνική συντροφιά εφήβων και νέων που διαβάζει συγγραφείς, στοχάζεται και «συνομιλεί μαζί τους», μέσα από ομαδική γραφή.

Κάθε χρόνο η δουλειά των νεαρών στοχαστών εκδίδεται σε ένα συλλεκτικό βιβλίο, που διανέμεται δωρεάν σε όλους του δήμους της χώρας κι έτσι η νεανική σκέψη αναδεικνύεται και ταξιδεύει.

Το φετινό βιβλίο έχει τίτλο «Άνθρωπος και Εξουσία», στο οποίο έγραψαν κείμενα πενήντα έφηβοι και νέοι, χωρισμένοι σε τέσσερις συγγραφικές ομάδες, εξετάζοντας κάθε είδους δυνάστευση, από τη δικτατορία του 1967 μέχρι τη ψυχολογική βία.

Μέσα στα κείμενα αναζητείται ο δρόμος της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ατόμου, ενώ από τις σελίδες του περνούν: τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, η τραγωδία της προσφυγιάς, η αντίσταση του Τόμας Μορ που πίστεψε στην «Ουτοπία», η τόλμη του Προμηθέα μέσα από το έργο του Καζαντζάκη και το Μεγάλο μας Δίκιο, έτσι όπως προβάλλεται μέσα από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Καμπανέλη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *