ksd photo
O Erik Friemuth | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποχώρηση “βόμβα” από την TUI | Ο Erik Friemuth εκτός ομίλου το 2024!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρελθόν από τις αρχές του 2024 θα αποτελεί ο Erik Friemuth για τον όμιλο TUI, καθώς ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της TUI Hotels & Resorts και διευθυντής Μάρκετινγκ του ομίλου, θα αναλάβει μια νέα θέση – πρόκληση, αυτή του διευθύνοντος συμβούλου.

H TUI αποχαιρετά τον Erik Friemuth με μια ανακοίνωση, στην οποία εκθειάζει τη συμβολή του στην αναδιοργάνωση του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού.

Σύμφωνα με αυτή, ο Erik Friemuth εντάχθηκε στην TUI το 2014 ως Chief Marketing Officer και έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, σχεδίασε και εφάρμοσε με επιτυχία μια αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου εμπορικών σημάτων της TUI. Υπό την ηγεσία του, ο όμιλος εισήγαγε και καθιέρωσε την TUI ως ένα ομοιόμορφα ισχυρό εμπορικό σήμα σε όλες τις αγορές του.

Ο κ. Friemuth έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η επανεκκίνηση της μάρκας μια ιστορία επιτυχίας. Το 2017, ο Erik Friemuth, ως διευθύνων σύμβουλος της TUI Hotels & Resorts, ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τη διαχείριση των ξενοδοχειακών σημάτων της TUI Robinson, TUI Magic Life και TUI Blue. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων του ίδιου του ομίλου αυξήθηκε σημαντικά. Πέρυσι, ο κ. Friemuth ανέλαβε επίσης την ευθύνη σε επίπεδο ομίλου για την Εμπειρία Πελατών και το Κεντρικό Οικοσύστημα Πελατών, δρομολογώντας άμεσα σημαντικές πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν την TUI μακροπρόθεσμα.

Οι δηλώσεις

Μιλώντας για τον Erik Friemuth, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Sebastian Ebel, λέει: “Λυπάμαι πολύ για την αλλαγή, καθώς έχω μια μακρά και στενή σχέση συνεργασίας με τον Erik Friemuth, η οποία ξεκίνησε πριν ακόμη ενταχθεί στην TUI το 2014. Ήμασταν ήδη συνάδελφοι στους προηγούμενους ρόλους μας. Μια τόσο μακρόχρονη συνεργασία συνδέει. Όσο κι αν θα ήθελα να παραμείνει ο Erik Friemuth στην TUI, κατανοώ την επιθυμία του να αναλάβει ο ίδιος επιχειρησιακή ευθύνη στο μέλλον ως CEO μιας εταιρίας, μετά από δέκα επιτυχημένα χρόνια σε επίπεδο ομίλου”.

“Ο Erik Friemuth διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να καταστεί η TUI σήμερα ένα παγκόσμιο power brand και να διασφαλίσει ότι τα ξενοδοχειακά brands της TUI είναι ισχυρά τοποθετημένα με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης. Η επανεκκίνηση της μάρκας για την οποία ήταν υπεύθυνος αποτελεί μια διαρκή ιστορία επιτυχίας. Αυτό που ακούγεται αυτονόητο σήμερα ήταν μια τεράστια πρόκληση με μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες, αλλά και εξίσου πολλούς κινδύνους κατά την υλοποίηση. Ο Erik Friemuth ενίσχυσε το εμπορικό σήμα της TUI και το τοποθέτησε πολύ ευρύτερα. Η ξενοδοχειακή μας εταιρία TUI Blue αποτελεί επίσης μέρος της προσωπικής του ιστορίας επιτυχίας, διότι έχουμε ανασυγκροτήσει πλήρως αυτό το εμπορικό σήμα”, προσθέτει.

Ο κ. Ebel ευχαριστεί εκ μέρους όλων των συναδέλφων του στην Εκτελεστική Επιτροπή του ομίλου, τον Erik Friemuth για την καλή συνεργασία και τη μεγάλη συμβολή του τα τελευταία δέκα χρόνια και του εύχεται ό,τι καλύτερο στη νέα του αποστολή.

Από την πλευρά του ο Erik Friemuth ανταποδίδει τις ευχαριστίες στον Sebastian Ebel και σε ολόκληρη την ομάδα της TUI για τη σπουδαία συνεργασία τα τελευταία δέκα χρόνια και την εμπιστοσύνη στο έργο του και τις πρωτοβουλίες που δρομολογήθηκαν.

“Στον ξενοδοχειακό τομέα, κατάφερα να αναπτύξω ένα νέο εμπορικό σήμα και να επιταχύνω την ανάπτυξή του. Ήταν συναρπαστικά και πολύ περιπετειώδη χρόνια. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην TUI, έχει έρθει πλέον η ώρα να αναλάβω μια νέα πρόκληση. Αφού εργάστηκα έντονα σε στρατηγικό επίπεδο, ιδίως τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα να αναλάβω έναν επιχειρησιακό ρόλο και να διευθύνω μια εταιρία στον νέο μου ρόλο παράλληλα με το στρατηγικό μου έργο. Βρίσκομαι τώρα μπροστά σε αυτή την ευκαιρία, καθώς αναλαμβάνω ένα νέο καθήκον στις αρχές του έτους”, προσθέτει ο κ. Friemuth.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Αποχώρηση “βόμβα” από την TUI | Ο Erik Friemuth εκτός ομίλου το 2024!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *