Ο ιός Ε. Coli προκάλεσε τους θανάτους σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Από τον ιό E. coli προκλήθηκε ο θάνατος του βρετανικού ζευγαριού που πέθανε σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο, αποκάλυψαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Ο John και η Susan Cooper, από το Burnley, πέθαναν στις 21 Αυγούστου στην Χουργκάντα.

Δεν βρέθηκαν τοξικές ή βλαβερές εκπομπές αερίων ή διαρροές στο δωμάτιο του ζευγαριού, αλλά ο εισαγγελέας Nabil Sadek είπε ότι οι εγκληματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο John, 69 ετών, υπέστη οξεία εντερική δυσεντερία που προκλήθηκε από τον E.coli.

Η σύζυγός του, ταξιδιωτικός πράκτορας της Thomas Cook, ηλικίας 63 ετών, υπέστη αιμολυτικό-ουραιμικό σύνδρομο (HUS), πιθανώς λόγω του E.coli.

Ωστόσο, η κόρη του ζευγαριού Kelly Ormerod αμφισβήτησε τα ευρήματα και ισχυρίστηκε ότι οι αιγυπτιακές αρχές “έψαχναν κάποιον για να κατηγορήσoυν”.  Μιλώντας στο Sky News, ανέφερε: “Δεν πιστεύω ότι αυτό προκάλεσε τους θανάτους τους. Είναι ανήκουστο ότι καθένας μπορεί να πεθάνει τόσο σύντομα από τον E.coli. Το ζευγάρι ήταν απόλυτα υγιές πριν από τον θάνατό τους”, είπε η κόρη τους.

Ο Hugh Pennington, διεθνής εμπειρογνώμοναςγια τον ιό Ε.coli, δήλωσε ότι ήταν “εξαιρετικά απίθανο” να σκότωσε τους Coopers εκτός και αν είχαν μολυνθεί από ένα νέο στέλεχος του ιού.

“Είμαι έκπληκτος που ο E.coli έχει συνδεθεί με τους θανάτους”, δήλωσε στους The Times.

Ο Thomas Cook δήλωσε ότι “κρατάει την ανακοίνωση” του Αιγύπτιου εισαγγελέα σχετικά με τα αποτελέσματα των αυτοψιών του John και της Susan Cooper, προσθέτοντας: “Δεν έχουμε δει ακόμη την πλήρη έκθεση και θα χρειαστεί χρόνος για τους εμπειρογνώμονές μας να το αναθεωρήσουν. Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τους τραγικούς θανάτους του John και της Susan Cooper. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε κάθε υποστήριξη στην κόρη τους Kelly και την υπόλοιπη οικογένειά τους”.

Ένας εκπρόσωπος της Steigenberger Hotels AG δήλωσε: “Εφόσον δεν έχουμε δει ακόμα την πλήρη αναφορά του εισαγγελέα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι έλεγχοι και οι εξετάσεις στο Hotel Aqua Magic συνεχίζονται, προφανώς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η οικογένεια μολύνθηκε μέσω κατανάλωσης τροφίμων στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου”.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *