Ο ιός Κοξάκι “απειλεί” την Αττάλεια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η εξάπλωση του ιού Κοξάκι στα τουρκικά παράλια φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τη ρωσική πλευρά, η οποία έχει, ήδη, στείλει κλιμάκιο ειδικών για τη διενέργεια σχετικών ελέγχων, ενώ κανείς και τίποτα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ιός να εξελιχθεί σε νέα απειλή για τον τουρκικό τουρισμό.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευημερία – Rospotrebnadzor, η οποία χαρακτήριζε τον κόλπο της Αττάλειας ως ακατάλληλο λόγω του ιού.

Τα τουριστικά πρακτορεία, ωστόσο, δεν έχουν δεχτεί μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων προς την Τουρκία. Ενώ, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρίες, ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού στη χώρα αφορούσε το 0,01% του συνόλου των ασφαλισμένων ταξιδιωτών.

Μιλώντας σχετικά η πρόεδρος της Rospotrebnadzor και υγειονομική υπεύθυνη της Ρωσίας, Dr. Anna Popova, κατήγγειλε τις τουρκικές αρχές πως δεν κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού Κοξάκι.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί πως Ρώσοι γιατροί μεταβαίνουν στην Τουρκία για να αξιολογήσουν τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό των κρουσμάτων που σχετίζονται με τον ιό.

«Oι ερευνητές μας επιστρέφουν ύστερα από συζητήσεις με τους Τούρκους συναδέλφους τους σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα οποία και θα εξετάσουμε», είπε η Popova.

«Οι συνάδελφοί μας κατά την επίσκεψή τους σε νοσοκομεία όπου είχαν καταγραφεί κρούσματα του ιού, συνάντησαν μία ομάδα Ρώσων τουριστών, τα παιδιά των οποίων είχαν μολυνθεί και περίμεναν για ιατρική περίθαλψη. Αυτή η κατάσταση μας προβληματίζει», πρόσθεσε η επικεφαλής της Rospotrebnadzor.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *