sallas

Ο Μιχάλης Σάλλας στρατηγικός Επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

ΜΟΝΕΥ

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας υπογράφτηκε την Τρίτη 29/11/2016 Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας και πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Ποια είναι η Παγκρήτια

Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα με σημαντικό ενεργητικό, δανείων, καταθέσεων και πλήθους συνεταίρων.
Διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο 54 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Απασχολεί 392 άτομα προσωπικό και είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερους από 83.000 ενεργούς συνεταίρους.
Πρόεδρος της Παγκρήτιας είναι ο Ηηρακλειώτης επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης.
Τη δεκαετία του 1970, ξεκίνησε τα «Πλαστικά Κρήτης», εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1999, η οποία παράγει φύλλα για την κάλυψη θερμοκηπίων.
Η Διοίκηση κατάφερε να αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας συγκεντρώνοντας τον Δεκέμβριο του 2015 συνολικά 69,6 εκατ. ευρώ και έκτοτε αναζητούσε επενδυτές.
Η συνολική αξία των ανοιγμάτων που υπόκεινται σε πιστωτικό κίνδυνο ανερχόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε 1.373.630.950 ευρώ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *