Και με την Airbnb θα ασχοληθεί ο νέος δήμαρχος Λονδίνου…

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τη λειτουργία των εταιριών ενοικίασης σπιτιών μέσω ιστοσελίδων, όπως η Airbnb, καλείται να πατάξει ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ο οποίος ορκίστηκε μόλις το Σάββατο.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Φιλοξενίας (Βritish Hospitality Association-BHA), Ufi Ibrahim, επιδιώκεται η «επείγουσα προσοχή» του Khan, ο οποίος, όπως είπε, είναι έτοιμος να  ασχοληθεί με μια σειρά από «εκκρεμή ζητήματα».

Ειδικότερα, όπως είπε, θα ήθελε ο Khan να επιβάλλει κανόνες ασφάλειας και πυρασφάλειας για τις online εταιρίες ενοικίασης σπιτιών, που σύμφωνα με την ΒΗΑ χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τον Ιανουάριο, το 40% όλων των καταχωρήσεων σε ιστοσελίδες ανταλλαγής σπιτιών, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν από επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα «ψευτο- ξενοδοχεία», και οι μισές καταχωρήσεις αφορούν ολόκληρες ιδιοκτησίες και όχι δωμάτια σε σπίτια.

Ισχυρίστηκε ότι οι 100 κορυφαίες εταιρίες ανταλλαγής σπιτιών πραγματοποίησαν £150 εκατομμύρια έσοδα διαμονής ετησίως.

Η ΒΗΑ ισχυρίστηκε ότι το 40% όλων των καταχωρήσεων στο Λονδίνο ήταν από ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα προς ενοικίαση σε ετήσια βάση.

Η επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Φιλοξενίας είπε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ότι, ιστοσελίδες όπως το Airbnb επιτρέπει σε ιδιοκτήτες ακινήτων να παρακάμψουν τους κανονισμούς σχεδιασμού, μισθώσεων και να αποφύγουν τους φόρους και τους κανονισμούς που ισχύουν στα τρόφιμα, την ασφάλεια πυρός και την υγεία.

Καλώντας τον νέο δήμαρχο να αναλάβει δράση, η Ufi Ibrahim, δήλωσε: «Το Λονδίνο είναι η πιο επισκέψιμη πρωτεύουσα στον κόσμο, δημιουργώντας πάνω από £ 36 δισεκατομμύρια έσοδα από τον τουρισμό και £ 14 δισεκατομμύρια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία από τη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Οι επιχειρήσεις μας απασχολούν έναν στους 10 Λονδρέζους. Ωστόσο, ο διεθνής ανταγωνισμός είναι έντονος και δεν μας επιτρέπει να θεωρούμε την ανταγωνιστικότητά μας δεδομένη.

Δεν είναι μόνο οι παμπ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα αξιοθέατα που έχουν υψηλές προσδοκίες από τον νέο δήμαρχο.

Είναι επίσης οι έμποροι λιανικής πώλησης, οι υπηρεσίες, οι κατασκευαστές, οι κλάδοι των μεταφορών και των κατασκευών, των οποίων η επιτυχία είναι αλληλένδετη με τη δική μας επιτυχία, ενώ και η  επιτυχία του κλάδου της φιλοξενίας είναι αναπόσπαστη με εκείνη του Λονδίνου.

Θέλουμε τον Δήμαρχο πρωταθλητή των εξελίξεων στα διάφορα προγράμματα, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, κ.ο.κ..

Θέλουμε, επίσης, την επείγουσα προσοχή του δημάρχου σε μια σειρά εκκρεμών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης  της προστασίας των επισκεπτών και των Λονδρέζων, με την εξασφάλιση της επιβολής των κανονισμών ασφάλειας και πυρασφάλειας για τις online εταιρίες ενοικίασης σπιτιών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *