Ο όμιλος FTI πιστοποιεί τα πρακτορεία εισερχόμενου τουρισμού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της ατζέντας βιωσιμότητας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, ο όμιλος FTI προχωρά με αποφασιστικό βήμα. Μετά την επιτυχή πιστοποίηση όλων των ξενοδοχείων με το Travelife για τη Διαμονή, θα ακολουθήσουν τώρα και τα πρακτορεία εισερχόμενου τουρισμού της Meeting Point International, μέλος του ομίλου FTI.

“Διακηρυγμένος στόχος μας είναι να καθιερώσουμε ένα ολιστικό πρόγραμμα βιωσιμότητας σε ολόκληρο τον Όμιλο. Τώρα πρωτοπορούμε και εμείς για έναν πιο κοινωνικά υπεύθυνο και πιο οικολογικό τουρισμό με τα εισερχόμενα πρακτορεία μας σε όλο τον κόσμο”, λέει ο CEO του ομίλου FTI, Ralph Schiller.

Από τα τέλη Νοεμβρίου 2022, τα πρακτορεία της MPI στην Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν επίσης ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης. Οι εταιρίες διαχείρισης προορισμών, εν συντομία DMC, υποβάλλονται σε εκτεταμένες διαδικασίες τεκμηρίωσης και βελτιστοποίησης. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν πολύτιμες πληροφορίες και κατευθυντήριες γραμμές μέσω ημερίδων, εκπαιδεύσεων και παραδειγμάτων βέλτιστης πρακτικής, προκειμένου να εμβαθύνουν περαιτέρω και να αναπτύσσουν συνεχώς τα πρότυπα βιωσιμότητας.

Η συνεργασία μεταξύ της Meeting Point International και του Travelife αποφασίστηκε ήδη τον Μάιο του 2022, καθώς η θυγατρική Meeting Point Morocco ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα Travelife. Ως πρωτοπόρος, το βορειοαφρικανικό DMC μοιράστηκε έκτοτε τις γνώσεις του με τους πέντε νέους υποψήφιους.

“Ο ενιαίος στόχος της βιομηχανίας μας πρέπει να είναι να καταστήσουμε τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνα ταξίδια πρότυπο”, διευκρινίζει ο CEO DMCs της FTI, Mario Habig, και προσθέτει: “Η φιλοδοξία των πρακτορείων μας είναι να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμες υπηρεσίες στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα νέο κβαντικό άλμα στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας”.

Το Travelife, σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής βιωσιμότητας του FTI

Ως ένας από τους κορυφαίους φορείς για αποτελεσματικές, κατευθυντήριες γραμμές βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο, η δέσμευση στο Travelife σημαίνει αφοσίωση σε ιδιαίτερα υψηλά πρότυπα όσον αφορά την κοινωνική ευθύνη και το περιβάλλον.

Όταν ξεκινούν ως “Travelife Engaged”, τα γραφεία προορισμού περνούν από μια εκτεταμένη διαδικασία τεκμηρίωσης για να γίνουν Partner, η οποία απονέμεται έπειτα από ενδελεχή εξέταση περισσότερων από 100 κριτηρίων μέσω ενός ελέγχου γραφείου. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο τα DMC ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές για την καλή διαβίωση των ζώων και τη δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων.

Η σταδιακή δέσμευση των νέων οργανισμών σε προγράμματα βιωσιμότητας αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής βιωσιμότητας του FTI Group. Με την προσέγγιση αυτή, η εταιρεία ανταποκρίνεται στην κοινωνική της ευθύνη και λαμβάνει υπόψη της τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Τα επιμέρους επίπεδα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς της εταιρίας και περιλαμβάνουν τόσο τις αντίστοιχες προσφορές και υπηρεσίες όσο και το προσωπικό εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων της FTI Group και την επικοινωνία με τους πελάτες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *