Ο Όμιλος Sani/Ikos στηρίζει τη δράση του Women On Top για την Ισότητα και Συμπερίληψη στις Επιχειρήσεις

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στο ετήσιο Career Fair του οργανισμού Women On Top, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εστιάζοντας στην ανάπτυξη του γυναικείου δυναμικού, συμμετέχει ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos. Ο Όμιλος, που σταθερά στηρίζει δράσεις για την ενδυνάμωση και τη συμπερίληψη στο επαγγελματικό περιβάλλον, είναι χορηγός της φετινής διοργάνωσης του Women On Top που,  εκτός του Career Fair, περιλαμβάνει και Ημερίδα με θέμα «Ισότητα και Συμπερίληψη στις Επιχειρήσεις, πέρα από το HR», την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Η διήμερη διοργάνωση του WoT έχει ως κεντρικό άξονα την προώθηση της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ,  σε συνεργασία με τον οργανισμό inc.lude, θα αναδείξει βέλτιστες πρακτικές DEI (Diversity, Equity, Inclusion) σε τομείς όπως η επικοινωνία, η πώληση προϊόντων, η εφοδιαστική αλυσίδα, η εξυπηρέτηση πελατών, κ.ά..

Όσες υποψήφιες, ανεξαρτήτως γνωστικού πεδίου ή επιπέδου εμπειρίας, ενδιαφέρονται για καριέρα σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους της Μεσογείου στον τομέα του πολυτελούς, βιώσιμου τουρισμού, μπορούν να απευθυνθούν στα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου Sani/Ikos για συνέντευξη (Interview station) ή και για επαγγελματική συμβουλευτική (Ask a mentor), που θα βρίσκονται στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης από τις 14.00 έως τις 17.00. Το πρόγραμμα του Career Fair περιλαμβάνει επίσης career clinics, θεματικά workshops και πολλά ακόμη (δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα της διήμερης διοργάνωσης εδώ).

Ο Όμιλος Sani/Ikos συστηματικά συνεργάζεται και στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Women On Top. Την περασμένη χρονιά ήταν βασικός υποστηρικτής της έρευνας «Κλιματική Αλλαγή και Ισότητα των Φύλων στη Μεσόγειο και την Ελλάδα», που πραγματοποίησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο να αναδείξει τη σημαντική επίδραση της καταστροφής του κλίματος στην υγεία, την εργασία και την ασφάλεια των γυναικών στις αστικές, αλλά και τις αγροτικές περιοχές.

Η στήριξη και η ανάπτυξη των εργαζομένων, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης, είναι βασική επιχειρηματική προτεραιότητα και μέρος της στρατηγικής αειφορίας του Ομίλου Sani/Ikos. Το 2022, το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις της εταιρείας αυξήθηκε πάνω από 30%, ενώ η επένδυση στην εκπαίδευση του προσωπικού ενισχύθηκε κατά σχεδόν 50%. Περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες του Ομίλου σε θέματα αειφορίας, στην ετήσια Έκθεση ESG για το 2022.

O Όμιλος Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου.  Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως. Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact).  

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *