ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Γερμανική Κυβέρνηση αναπτύσσουν τις διμερείς σχέσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία, με έμφαση στην ισότητα των φύλων, τη βιωσιμότητα και τη μεγαλύτερη προστασία των τουριστών.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού του ΟΗΕ Zurab Pololikashvili συναντήθηκε με τον Συντονιστή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τη Θαλάσσια Οικονομία και τον Τουρισμό, κ. Dieter Janecek, και συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής.

Στη διμερή συνάντηση με τον ομοσπονδιακό συντονιστή, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν:

Προστασία των τουριστών: Ο Γενικός Γραμματέας και ο Ομοσπονδιακός Συντονιστής ασχολήθηκαν με τη σημασία της προστασίας των τουριστών στο πλαίσιο των παγκόσμιων προκλήσεων. Υπογράμμισαν την ανάγκη για ισχυρά πλαίσια ώστε να διασφαλίζουν την ασφάλεια, την προστασία των καταναλωτών και την ευημερία όλων των ταξιδιωτών.
Βιωσιμότητα: Και τα δύο μέρη υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για βιώσιμες τουριστικές πρακτικές. Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τη Γερμανία να χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες του οργανισμού στο πεδίο για να μοιραστεί τις εκτεταμένες γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη της, η οποία ηγείται των παγκόσμιων προσπαθειών για τη διατήρηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής εστίασης στη δράση για το κλίμα.

Ενδυνάμωση των γυναικών: Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην επιτυχία της πρωτοβουλίας Centre Stage, η οποία ξεκίνησε και εφαρμόστηκε πιλοτικά με την υποστήριξη των γερμανικών αρχών και σε συνεργασία με τις γυναίκες του ΟΗΕ. Η ενδυνάμωση των γυναικών σε όλο τον τομέα του τουρισμού και σε όλα τα επίπεδα προσδιορίστηκε ως κοινή προτεραιότητα για τη μελλοντική συνεργασία, καθώς το έργο επεκτείνεται και υλοποιείται σε άλλες χώρες.
Αγροτική ανάπτυξη: Τα δύο μέρη αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους με τις διάφορες πρωτοβουλίες που προωθούν τους αγροτικούς προορισμούς ως φορείς βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε τις δυνατότητες του προγράμματος Best Tourism Villages by UN Tourism που υποστηρίζει τους αγροτικούς προορισμούς.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Παρουσίασε μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με τα πρόσφατα επιτεύγματα του οργανισμού, τα οποία περιλάμβαναν:

Ανάκαμψη μετά την πανδημία: Λεπτομερής περιγραφή των προσπαθειών για τη στήριξη της ανάκαμψης του τουριστικού τομέα από την πανδημία μέσω της ανάπτυξης κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής, πρωτοκόλλων ασφαλείας και έργων τεχνικής συνεργασίας επί τόπου.
Ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας: Παγίωση σταθερών και αξιόπιστων οικονομικών συνεισφορών μέσω της είσπραξης συνδρομών και ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών, καθώς και μέσω εθελοντικών συνεισφορών και συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα,
Εξελίξεις στον τομέα του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού: Ανάδειξη πρωτοβουλιών που προωθούν τη διατήρηση του περιβάλλοντος, όπως η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για τα Πλαστικά στον Τουρισμό, και την ένταξη στον τομέα του τουρισμού, με έμφαση στο έργο Centre Stage και στο πρόγραμμα δράσης του Αγίου Μαρίνου για τον προσβάσιμο τουρισμό για όλους,
Πολυμερής συνεργασία: Ενίσχυση του ρόλου του οργανισμού ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης, τονίζοντας τις δυνατότητες της Γερμανίας να συμβάλει στη διαδικασία.

Μετά από τις συζητήσεις, τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα τόνισε τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *