fankhauser
Ο CEO του Thomas Cook Peter Fankhauser

O Peter Fankhauser αποκαλύπτει το μέλλον του Thomas Cook!

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η προγραμματισμένη εξαγορά των τουριστικών επιχειρήσεων του  Thomas Cook Group, από τον όμιλο Fosun της Κίνας, είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Cook, Peter Fankhauser  στο FVW.

Το σχέδιο

Σύμφωνα με το σχέδιο χρηματοοικονομικής διάσωσης που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, οι κύριοι μέτοχοι της Thomas Cook Group συμφώνησαν στις συμφωνίες ανταλλαγής χρεών και θα συνεισφέρουν £ 750 εκατομμύρια για μελλοντική χρηματοδότηση της επιχείρησης.

Επιπλέον, ο τουριστικός όμιλος, ο οποίος επί του παρόντος επιβαρύνεται με χρέη 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χωριστεί σε δύο εταιρείες, ενώ η Fosun (ο μεγαλύτερος σημερινός μέτοχος του ομίλου με μερίδιο 18%) θα αποκτήσει μερίδιο πλειοψηφίας στην μελλοντική εταιρία που δραστηριοποιείται στο tour operating.

Τώρα που η Fosun και οι τράπεζες του ομίλου συμφώνησαν με το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, «είναι θέμα να υπάρξει σύνεση με όσους κατέχουν ομόλογα του Thomas Cook, δηλαδή ταμεία και επενδυτικές κατοικίες», δήλωσε ο Fankhauser στη Φρανκφούρτη. Αναμένει ότι οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο, επιτρέποντας την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η νέα σελίδα με τη Fosun 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Cook  δεν αναμένει από την Fosun να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις αλλαγές στην επιχείρηση τουριστικών επιχειρήσεων.

«Μπορώ να αποκλείσω για τον Thomas Cook ότι θα πάρει μια κινεζική ομοιόμορφη εμφάνιση. Έχουμε εργαστεί επιτυχώς με την Fosun για τέσσερα χρόνια και έχουμε μια κοινή επιχείρηση στην Κίνα με 320.000 πελάτες. Η διοίκηση της Fosun εκτιμά την μάρκα Thomas Cook, όπως και η Κίνα στο σύνολό της».

Τα παραδείγματα συνεργασίας περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο Sunwings του ομίλου στο Πουκέτ, το οποίο έχει τώρα 50% Κινέζους επισκέπτες και τα προγραμματισμένα ανοίγματα ενός ξενοδοχείου Sunwing και ενός θέρετρου Casa Cook στην Κίνα το επόμενο έτος.

Ο Fankhauser τόνισε ότι ήταν πολύ εντυπωσιασμένος με τη διοίκηση της Fosun Holidays, συμπεριλαμβανομένου του CEO Jim Qian, ο οποίος σπούδασε  στη Γερμανία και μιλάει άπταιστα Γερμανικά.

Για το μέλλον

Όσον αφορά τη μελλοντική στρατηγική του τουριστικού πρακτορείου, ο Fankhauser υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς «διαφοροποιημένων προϊόντων, ποιότητας και υπηρεσιών» και την ευέλικτη λειτουργία τους.

«Για παράδειγμα, το προτιμώμενο δωμάτιο ξενοδοχείου, προκαταβολή κράτησης ξαπλώστρων, η εφαρμογή ενός ταξιδιωτικού οδηγού μας δείχνουν την κατεύθυνση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις νέες φιλοσοφίες ξενοδοχείων Casa Cook και Cook’s Club, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των συνεργατών πωλήσεων και των πελατών», σχολίασε.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο των θέσεων εργασίας στον Thomas Cook από την επικείμενη αναδιάρθρωση, ο CEO δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια» στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές της εταιρείας, τις ταχείες αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών και στις προκλήσεις από την ψηφιοποίηση.

Σημειώνεται, πως ο  Peter Fankhauser θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις για τον Thomas Cook και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού σε ειδική σύνοδο CEO στο fvw Kongress που θα διεξαχθεί στην Κολωνία στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *