Ο Thomas Cook στρέφεται προς τη Δύση, αυξημένες τιμές στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Mε στόχο την ανάπτυξη το ερχόμενο καλοκαίρι ο Thomas Cook επεκτείνει τη δαθεσιμότητά του για τη Δυτική Μεσόγειο, αλλά οι τιμές θα είναι υψηλότερες σε ορισμένους κύριους προορισμούς.

Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο της Γερμανίας με μια απότομη πτώση κρατήσεων για την Τουρκία, που είναι ένας από τους κορυφαίους του προορισμούς κι η οποία αντιστάθμισε την ανάπτυξη σε άλλες περιοχές. Συνολικά, υπήρξε μια πτώση 4% στις κρατήσεις, αν και ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε κατά 8%, εξαιρουμένης της Τουρκίας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook Κεντρικής Ευρώπης και Ανατολής, Stefanie Berk, τονίζει: “Ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις μεταβολές της ζήτησης και ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις στους πελάτες μας”.

Οι κρατήσεις ήταν 18% υψηλότερες για τα Κανάρια Νησιά και πάνω από 11% για τις Βαλεαρίδες Νήσους, ενώ ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε επίσης για την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Ωστόσο, εκτός από τη μείωση των κρατήσεων για την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, ο Cook είχε επίσης μια πτώση 6% στις κρατήσεις για διακοπές στην Γερμανία.

Το rebrand σε Thomas Cook Signature αυτό το καλοκαίρι απέδωσε με υψηλότερες πωλήσεις φέτος, συμπεριλαμβανομένης της διψήφιας αύξησης για τη σειρά προϊόντων πολυτελείας Signature Finest Selection.

thomasCookΓια το καλοκαίρι του 2017, ο Thomas Cook εναποθέτει τις ελπίδες του στη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για τη Δυτική Μεσόγειο (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα), στα νέα προϊόντα και στα περισσότερα ξενοδοχεία με το δικό του εμπορικό σήμα (brand). Ωστόσο, οι τιμές θα ανέβουν για ορισμένους βασικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων Νήσων κατά 7% και της Μαγιόρκας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας κατά 4%.

Τα νέα προϊόντα περιλαμβάνουν charter διακοπές στο Ρίμινι, τη Σικελία και το Ντουμπρόβνικ, ενώ οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν την Costa de Almeria της Ισπανίας και το πορτογαλικό νησί του Porto Santo. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων σε 21 φυλλάδια για το καλοκαίρι του 2017 έχει αυξηθεί από 400 έως 4.000 ακίνητα.

Μεταξύ των διαφόρων νέων ξενοδοχείων που θα ανοίξει ο όμιλος, συγκαταλέγεται το δεύτερο Casa Cook, διαθεσιμότητας 100 δωματίων, στην Κω, ενώ θα υπάρξουν νέα Sentido ξενοδοχεία στη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ιταλία (Σικελία) και την Τουρκία. Επιπλέον, υπάρχουν 15 ακόμη Thomas Cook Signature ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα.

Για την Τουρκία, η οποία θα είναι 8% φθηνότερη το επόμενο καλοκαίρι, ο Cook σχεδιάζει «ευέλικτη διαθεσιμότητα κατά τα πρότυπα της περασμένης καλοκαιρινής περιόδου», αλλά είναι έτοιμος να προσθέσει ενισχύσεις εάν η ζήτηση βελτιωθεί.

Στο πρόγραμμα των μακρινών του προορισμών για το προσεχές καλοκαίρι, ο Cook έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο Neckermann Reisen στις Η.Π.Α. κατά το ένα τρίτο σε 664 ξενοδοχεία. Οι τιμές των μακρινών προορισμών θα παραμείνουν γενικά σταθερές, κυρίως στη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική, ενώ υπάρχουν αυξήσεις για την Κούβα (+ 6%), την Ταϊλάνδη (+ 1%), τις Μαλδίβες (+ 2%) και το Μαυρίκιο (+ 3%).

Ο Thomas Cook, επεκτείνει επίσης, την στρατηγική του που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις -“υπηρεσία, ποιότητα και αξιοπιστία”- και βασίζεται στην υπόσχεσή του για “24ωρη ικανοποίηση του πελάτη”, δεσμεύοντάς τον να λύνει τα προβλήματα στον προορισμό εντός 24 ωρών, ή διαφορετικά να επιστρέφει μέρος του τιμήματος των διακοπών.
thomas-cook“Το καλοκαίρι του 2017, η 24ωρη υπόσχεση ικανοποίησης θα αναγράφεται επίσης και σε όλα τα φυλλάδια για τα ξενοδοχεία Thomas Cook Signature και Signature Finest Selection, που βρίσκονται σε κοντινούς προορισμούς και μεσαίες αποστάσεις”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook Κεντρικής Ευρώπης και Ανατολής, Stefanie Berk. Αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία έλυσε προβλήματα εντός 15 ωρών κατά μέσο όρο και χρειάστηκε να επιστρέψει μόνο τρία voucher με 25% αποζημίωση, αυξάνοντας σημαντικά το εταιρικό Net Promoter Score .

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *