metaxa

Ο θρόνος του Μίνωα στη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου Μεταξά|Μαντινάδα από την κα. Θεανώ Μεταξά|ΦΩΤΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετά από πάνω από́ τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας, ο Όμιλος Μεταξά παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους τη νέα του ταυτότητα και τη νέα του ιστοσελίδα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τη νέα ομιλική ταυτότητα επιμελήθηκε και υλοποίησε η εταιρεία MILK Branding Professionals. Σε αυτήν εκφράζονται οι τρεις βασικοί άξονες της φιλοσοφίας του Ομίλου για αυθεντική φιλοξενία με σεβασμό στα τοπικά χαρακτηριστικά των προορισμών, βιώσιμη ανάπτυξη με πρωταρχική μέριμνα τη δημιουργία αλυσίδων αξίας για κάθε τοπική κοινωνία και οικονομία, και πρωταρχική μέριμνα για επισκέπτες και στελέχη.

Κατόπιν μελέτης που βασίστηκε σε προσεκτικές σχεδιαστικές παρεμβάσεις, τα χρώματα και το σχέδιο για την απεικόνιση του νέου λογοτύπου είναι εμπνευσμένα από την Κρήτη, τόπο από τον οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ο Όμιλος, και το Μινωικό πολιτισμό.

metaxaΤο Metaxa Hospitality Group, είναι σήμερα ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος Όμιλος με περισσότερα από́ 45 διεθνή́ βραβεία και πιστοποιήσεις. Στην ιδιοκτησία του Ομίλου περιλαμβάνονται τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη και τη Σαντορίνη και ένα από́ τα μεγαλύτερα συνεδριακά́ κέντρα στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο Όμιλος προσβλέπει σε νέα σχέδια ανάπτυξης, καθώς σε διαδικασίες υλοποίησης είναι το πολλά υποσχόμενο project του Group στην Κρήτη, ενώ ένα ακόμη ξενοδοχείο του Ομίλου στη Σαντορίνη πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες την άνοιξη του 2020.

money tourism copyright photo
Ο κ. Ανδρέας Μεταξάς|money tourism copyright photo

Στο καλωσόρισμα του στην έναρξη της παρουσίασης, ο κ. Ανδρέας Μεταξάς. Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μια μεγάλη στιγμή χαράς, καθώς παρουσιάζουμε τη νέα ταυτότητα του Ομίλου. Η νέα ομιλική ταυτότητα σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης με νέες επενδύσεις για τον Όμιλο. Αναδεικνύει το όραμα, τη φιλοσοφία και τις αξίες μας, μέσα από την υψηλών προδιαγραφών, προσωποποιημένη φιλοξενία που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Πάντοτε πιστοί στις αξίες της αυθεντικότητας και της βιωσιμότητας και θέτοντας στο επίκεντρο τους επισκέπτες και τα στελέχη μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο χώρο της φιλοξενίας στηρίζοντας τον ελληνικό Τουρισμό, την κοινωνία και την οικονομία.»

Η μαντινάδα της κας. Θεανώς Μεταξά

Με μια μαντινάδα αναφέρθηκε στον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, η σύζυγός του κα. Θεανώ Μεταξά.

Η κα. Θεανώ Μεταξά|money tourism copyright photo

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα. Μεταξά, “Επειδή στην ΚΡΗΤΗ, «με μαντινάδες τραγουδούν με μαντινάδες κλαίνε», επιτρέψετε μου να αναφερθώ στον Νίκο Μεταξά που μας λείπει τώρα και 10 χρόνια”.

Η μαντινάδα έχει ως εξής:

“ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Ήτον αετός και ήβαλε

σε βράχο τα θεμέλια

κι ανάθρεψε και ήκαμε

αετόπουλα κοπέλια.

Να ζήσουν χρόνους εκατό

μα μην τόνε ξεχνούνε

και στσι πατές που πάθιενε

απάνω να πατούνε.

Θε μου κι αν ο Παράδεισος

δε βάνει άλλους ανθρώπους,

στσι Μεταξάδες στείλε τσι

που χουν τσι ίδιους τόπους”.

Η ομιλία του Ανδρέα Μεταξά

Η ομιλία του κ. Μεταξά, έχει ως εξής:

“Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι πιστεύω στην εξέλιξη. Είναι η ίδια η ουσία της ζωής. Έτσι λοιπόν εξελισσόμαστε και εμείς ως επιχειρηματικός όμιλος. Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και στις μεγάλες ευκαιρίες, στις οποίες βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, απαντάμε με την ενίσχυση του ομιλικού μας χαρακτήρα.

Τα υφιστάμενα ξενοδοχεία μας και οι νέες επενδύσεις που υλοποιούμε μπαίνουν πλέον κάτω από μια κοινή ενιαία ομπρέλα, αυτή του Metaxa Hospitality Group. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Γινόμαστε πιο ισχυροί. Δένουμε ακόμη περισσότερο ως οικογένεια. Κι αυτή η εξέλιξη, αντικατοπτρίζεται στη νέα ομιλική ταυτότητα που με πολύ μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας.

Πάνε 45 χρόνια από το 1975, όταν ο αείμνηστος πατέρας μου Νικόλαος Μεταξάς, ένας πραγματικός οραματιστής του ελληνικού Τουρισμού,  εμφορούμενος από τις αξίες της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας επένδυσε στη δημιουργία ποιοτικών τουριστικών καταλυμάτων.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, εμείς, η οικογένειά του, συνεχίσαμε και συνεχίζουμε το έργο του. Τόσο εμείς τα παιδιά του, οι αδελφές μου Ροδάνθη και Μαρίνα, ο αδελφός μου Γιάννης κι εγώ, όσο και πάνω απ’ όλα η μητέρα μας Θεανώ, η οποία είναι πάντα δίπλα μας. Η μητέρα μας είναι και σήμερα εδώ και θέλω να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει όλα αυτά τα 45 χρόνια. Η υπόσχεση να τιμάμε το παρελθόν είναι διαρκής, δημιουργώντας έτσι ένα αντάξιο μέλλον. Από εκεί  ξεκίνησαν όλα και είναι αυτό ακριβώς το “DNA” που μας κληροδότησε:

 • Αυθεντικότητα,
 • βιώσιμη ανάπτυξη και
 • σεβασμό στον άνθρωπο.

Σήμερα, ο Όμιλός μας έχει τρία ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό του:

 • Το Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου,
 • το Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και
 • το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη.

Κάθε ξενοδοχείο συνεχίζει να έχει ασφαλώς τη δική του προσωπικότητα, τη δική του καθημερινότητα, τη δική του διακριτή λειτουργία. Όμως, ταυτόχρονα θα έχει και το αίσθημα πως ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια, η οποία υπηρετεί συγκεκριμένες κοινές αρχές και αξίες:

 • Αυθεντικότητα εμπειρίας,
 • υψηλής ποιότητας φιλοξενία,
 • σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί,
 • προσφορά στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε και
 • πάντα ένα άγρυπνο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τόσο για τους εργαζομένους μας, για την προοπτική και την εξέλιξή τους, όσο και για τους επισκέπτες μας.

Είναι διαρκής η προσπάθεια για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προσωποποιημένη φιλοξενία του επισκέπτη μας. Όπως είναι επίσης διαρκής η μέριμνα να δημιουργούμε αλυσίδες αξίας, με σεβασμό στο περιβάλλον για κάθε τοπική κοινωνία και οικονομία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

Ταυτόχρονα ξεδιπλώνουμε το επενδυτικό πρόγραμμά μας, με μεγάλη υπομονή, επιμονή και αξιοπιστία, τόσο στην Κρήτη, με τη μεγάλη μας επένδυση στο Καβούσι για το CAPE THOLOS LUXURY RESORT όσο και για τη Σαντορίνη, με τη δεύτερη μονάδα μας στη θέση Βλυχάδα που θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στο 2020.

Το ορόσημο 2020

Το έτος 2020 αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλό μας. Οι μέχρι σήμερα επιτυχίες μας δεν είναι αιτία να επαναπαυθούμε. Αντίθετα,  κάθε επιτυχία είναι σκαλοπάτι για να ανέβουμε ψηλότερα. Κι αυτό κάνουμε με τη νέα ομιλική φυσιογνωμία και ταυτότητα με την οποία βγαίνουμε προς τα έξω το 2020, σηματοδοτώντας την είσοδό μας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με νέες επενδύσεις και ρόλο πρωταγωνιστή μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με στρατηγική που δημιουργεί αξίες:

 • για τον ελληνικό τουρισμό,
 • για την Κρήτη και τη Σαντορίνη,
 • για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη,
 • για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενούς μας, τους συνεργάτες μας και τους προμηθευτές μας,
 • για τις τοπικές κοινωνίες, την παράδοση και τον πολιτισμό τους.
Ποιοι είναι οι άνθρωποί μας;

ΜΕΤΑΧΑ HOSPITALITY GROUP δεν είναι ο Μεταξάς. Είμαστε όλοι εμείς που ενώνουμε καθημερινά τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Γι αυτό και θεωρούμε τους ανθρώπους μας ως το πλέον πολύτιμο στοιχείο του Ομίλου μας. Με συνολικά 669 εργαζόμενους είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που όλα τα μέλη της έρχονται ακόμη πιο κοντά.

Στα πρόσωπα των τριών γενικών διευθυντών των ξενοδοχείων μας που είναι εδώ κοντά μας, ο κ. Νίκος Βλασιάδης, ο κ. Σεραφείμ Καρουζάκης και ο κ. Μάνος Μπορμπουδάκης, καθώς και των 3 ομιλικών στελέχών μας ο κ. Νίκος Σφακιανάκης γενικός διευθυντής πωλήσεων, η κ. Ευαγγελία Κοκκινάκη οικονομική διευθύντρια και η κ Λούλα Μεταξά διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, εκπροσωπείται αυτή η μεγάλη οικογένεια και θέλω να τους εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.

Ατενίζουμε το μέλλον, όλοι μαζί, με αυτοπεποίθηση,  προσαρμόζοντας διαρκώς τις δομές και λειτουργίες μας στις σύγχρονες εξελίξεις.

Ελπίζουμε πως το νέο λογότυπό μας και η νέα ομιλική ταυτότητά μας, θα αγκαλιαστούν από όλους. Για τη φρεσκάδα και το δυναμισμό που αποπνέουν και τη δέσμευση που εκφράζουν πως δεν θα σταματήσουμε να εξελισσόμαστε με όραμα και κοινωνική υπευθυνότητα.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την παρουσία σας εδώ σήμερα και θα είμαι και στη συνέχεια στη διάθεσή σας για ό,τι θέλετε να συζητήσουμε με άνεση χρόνου, τρώγοντας και πίνοντας όπως κάνουμε στην Κρήτη”.

Το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group, της οικογένειας του αείμνηστου Νικολάου Μεταξά, δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1975, έτος κατά το οποίο το πρώτο ξενοδοχείο, Creta Maris, ξεκίνησε την λειτουργία του.

Σήμερα ο Όμιλος αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, το Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη.

Επιπλέον ο Όμιλος επενδύει ενεργά στον τομέα των ακινήτων καθώς και σε ειδικούς τομείς του τουρισμού, όπως κέντρα θαλασσοθεραπείας και συνεδριακά συγκροτήματα.

Δείτε τη νέα εταιρική μπροσούρα του ομίλου Μεταξά, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες των ξενοδοχειακών και συνεδριακών εγκαταστάσεων του Metaxa Hospitality Group, ακολουθούν.

metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa metaxa

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *