Ο UNWTO κατευθύνει τον τουρισμό σε ένα πιο “πράσινο” μέλλον

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η καινοτομία, η ενδυνάμωση της νεολαίας και ο τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός, Sánchez Pérez-Castejón, προσήλθε στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη.

Τις πρώτες ημέρες η σημαντικότερη συνάντηση στον παγκόσμιο τουρισμό επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ την τρίτη ημέρα επικεντρώθηκε σε ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον για τον τομέα. Απευθύνοντας χαιρετισμό σε μια ειδική, θεματική ενότητα, με τίτλο “Χτίζοντας για το μέλλον”, ο Sánchez, αναγνώρισε τη σημασία του τομέα για την παροχή ευκαιριών εκτός πόλεων, τόσο στην Ισπανία, όσο και παγκοσμίως, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την υποστήριξη της κυβέρνησής του στην αποστολή του UNWTO.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Zurab Pololikashvili, απευθυνόμενος στα μέλη της γενικής συνέλευσης, δήλωσε: “Αν θέλουμε να μην αφήσουμε κανέναν πίσω, τότε πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την καινοτομία, την εκπαίδευση και την προώθηση του τουρισμού ως εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενδυναμώσουμε τη νεολαία, να στηρίξουμε τις δεξιότητες στον τουρισμό, αλλά και να προσφέρουμε στις καλύτερες λύσεις την πολιτική και οικονομική στήριξη που χρειάζονται για να επεκταθούν και να αναδιαμορφώσουν τον τομέα μας”.

Η 24η γενική συνέλευση περιελάμβανε μια υπουργική συζήτηση με θέμα “Πολιτικές για την προώθηση του τουρισμού για την αγροτική ανάπτυξη”, με εισηγήσεις από τους υπουργούς Τουρισμού της Κολομβίας, της Τζαμάικα, της Μαλαισίας, της Παραγουάης, της Σλοβενίας, της Τανζανίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας. Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Τα κράτη μέλη εκπροσώπησαν οι υπουργοί Τουρισμού της Χιλής, της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, της Ιορδανίας, της Νιγηρίας, της Πορτογαλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ ο ιδιωτικός τομέας εκπροσωπήθηκε από τους νικητές του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Νεοφυών Επιχειρήσεων Αγροτικού Τουρισμού του UNWTO. Κλείνοντας, σε μια συζήτηση για την ενδυνάμωση των ηγετών του τουρισμού του μέλλοντος, με αναφορά στον φοιτητικό σύνδεσμο του UNWTO, συμμετείχαν οι Υπουργοί Τουρισμού της Βουλγαρίας, του Λιβάνου, των Μαλδίβων και του Ομάν, καθώς και οι φοιτητές.

Η 25η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού θα φιλοξενηθεί από το Ουζμπεκιστάν.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *