Ο UNWTO προωθεί την Τενερίφη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αντιπροσωπεία του Turismo de Tenerife (SPET) υποδέχτηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) για τη σύνταξη οδικού χάρτη για μελλοντικές συνεργασίες.

Η Τενερίφη, ένα από τα Κανάρια νησιά, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, υποδεχόμενη 2,7 εκατομμύρια τουρίστες μόνο το 2021. Ο προορισμός διαθέτει σημαντικό τουριστικό δυναμικό και στοχεύει να αναπτύξει τον τομέα του σύμφωνα με τις αξίες και τις προτεραιότητες του UNWTO.

Η επίσημη επίσκεψη του SPET στην έδρα του UNWTO παρείχε την ευκαιρία να προσδιορισθούν τα οφέλη από τους πόρους που είναι ήδη διαθέσιμοι στα μέλη του Δικτύου και να συζητηθεί η θεσμική συνεργασία κατά την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ο Turismo de Tenerife παρουσίασε τα σχέδιά του για την “Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Τουρισμού”, που έχει προγραμματιστεί για το 2024, ενώ ο UNWTO παρουσίασε την πρωτοβουλία “Best Tourism Villages”, που αναγνωρίζει εξαιρετικά παραδείγματα αγροτουριστικών προορισμών με αναγνωρισμένα πολιτιστικά και φυσικά αγαθά, διατηρώντας και προωθώντας τις αξίες, τα προϊόντα και τον τρόπο ζωής της κοινότητας, προκειμένου να ενθαρρύνει τη συμμετοχή της Τενερίφης.

Η Τενερίφη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, που κυμαίνονται από τον αθλητικό τουρισμό, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλατικές διαδρομές και σέρφινγκ, μέχρι τον αστροτουρισμό και τον γαστρονομικό τουρισμό.

Σχετικά με τον SPET – Turismo de Tenerife

Ο SPET – Turismo de Tenerife αφιερώνει την κύρια δραστηριότητά του στην υλοποίηση δράσεων για την προώθηση του τουρισμού στο νησί της Τενερίφης. Έτσι, εργάζεται σε τρεις τομείς εντός του νησιού, οι οποίοι επιδιώκουν την αύξηση της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας της Τενερίφης ως τουριστικού προορισμού. Συντονίζει τα έργα που σχετίζονται με τη βελτίωση του προορισμού με άλλους φορείς και ιδρύματα κι εργάζεται για τη δημιουργία και την προώθηση των τουριστικών προϊόντων σύμφωνα με τις δυνατότητες της περιοχής και τη ζήτηση των πελατών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *