Santorini

ΟΧΙ φορέων και δήμου Σαντορίνης στην “bubble” Κρουαζιέρα από 1.7

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την απόφασή τους να μην δεχθούν την αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια, που θα ακολουθούν “bubble” πρόγραμμα σε απολύτως προκαθορισμένες από τις εταιρίες Κρουαζιέρας δραστηριότητες, ανακοίνωσαν δήμος και φορείς της Σαντορίνης, μετά από σύσκεψη που υπήρξε στο νησί την προηγούμενη Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του δήμου, “Ενιαία θέση διαμόρφωσαν οι φορείς της Σαντορίνης στο θέμα της επανεκκίνησης της Κρουαζιέρας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού υιοθέτησαν τις προτάσεις του Δημάρχου – με τις οποίες συμφώνησε το Λιμενικό Ταμείο – όπως τις παρουσίασε στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό”.

money tourism copyright photo Σαντορίνης
Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας |money tourism copyright photo

Αρκετές εταιρίες Κρουαζιέρας έχουν ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο, για το θέμα αυτό, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης των φορέων και του δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, συνοψίζονται στα εξής:

α) Εκφράσθηκε η ικανοποίηση όλων και τονίσθηκε η θετική επενέργεια που θα έχει η επανεκκίνηση της Κρουαζιέρας στην ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας και της οικονομίας της Σαντορίνης.
β) Προβλήθηκε το γρήγορα διαμορφούμενο πλεονέκτημα της υγειονομικής θωράκισης της Σαντορίνης μέσα από την ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού “Γαλάζια Ελευθερία”, την εκτεταμένη διενέργεια rapid test και την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλες τις επιχειρήσεις και τους χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας.
γ) Τονίσθηκε η βούληση να συνεχισθεί η εφαρμογή του συστήματος χρονορρύθμισης των αφίξεων και αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων στο νησί (birth allocation).
Το σύστημα αυτό, το οποίο συμφωνείται μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και ελέγχεται από ενιαίο ηλεκτρονικό κέντρο διαχείρισης, διασφαλίζει τον ομαλό και ασφαλή κατάπλου και απόπλου των κρουαζιερόπλοιων καθώς και την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών τους εκτός νησιού.
δ) Εκφράστηκε η πλήρης διαφωνία με το κλειστό σύστημα Βubble (προστατευτική φούσκα) το οποίο, υπό το πρόσχημα της υγειονομικής προστασίας, ορισμένες εταιρείες κρουαζιέρας, θέλουν να εφαρμόσουν κατά την έξοδο των επιβατών τους στη Σαντορίνη.

Το σύστημα “All inclusive” στην κρουαζιέρα με τον απόλυτο έλεγχο της δραστηριότητας των επιβατών και εκτός πλοίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Για τη Δημοτική Αρχή, το Λιμενικό Ταμείο και τους υπόλοιπους φορείς της Σαντορίνης, η επανεκκίνηση της Κρουαζιέρας πρέπει να γίνει με όρους αμοιβαίου οφέλους και για τις εταιρείες του κλάδου και για τα νησιά προσέγγισης της κρουαζιέρας.

Στη Σαντορίνη “χτίζεται” εντατικά το τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία έτσι ώστε να παρέχεται πλήρης υγειονομική προστασία στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού συμπεριλαμβανομένων και των επιβατών της κρουαζιέρας.

Υπό τις συνθήκες αυτές συμφωνήθηκε ότι η Σαντορίνη από την 1η Ιουλίου, όταν πλέον η υγειονομική θωράκιση του νησιού θα είναι απόλυτη, δεν θα δεχθεί την εφαρμογή του συστήματος Βubble από καμία εταιρεία κρουαζιέρας που προγραμματίζει να προσεγγίσει το νησί.

Με δεδομένα τα παραπάνω χαιρετίζεται απ’ όλους η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και εκφράζεται η προσδοκία της γρήγορης ανάκαμψης του τουριστικού αυτού τομέα που συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομίας της Σαντορίνης.

Μιλώντας στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο Νίκος Κανακάρης, από την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, μία από τις πλέον σημαντικές συλλογικότητες του νησιού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, με  τεράστια προσφορά και έργο στο νησί, όνισε ότι “η συνοχή στο νησί είναι ακρογωνιαίος λίθος για την κοινή πορεία και την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου ακόμη κι αν με το σύστημα “bubble” εμείς ως κλάδος θα δουλεύαμε, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο”.

ksd PRIMAGEL Σαντορίνης
adv
Tagged

2 σχόλια στο “ΟΧΙ φορέων και δήμου Σαντορίνης στην “bubble” Κρουαζιέρα από 1.7

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *