Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρίες που αναχωρούν στην ώρα τους

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Με γνώμονα το “εν αρχή ην η ακρίβεια” ή αλλιώς “ο χρόνος είναι χρήμα”, μια σειρά από αεροπορικές εταιρίες επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην ακρίβεια των δρομολογίων τους, στοιχείο στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία το ταξιδιωτικό κοινό κι έχει αναδειχθεί σημαντικά, μετά το περυσινό καλοκαίρι που οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών OAG, η πλέον συνεπής αεροπορική εταιρία για το 2022 ήταν η Garuda Indonesia, με το 95,63% των πτήσεων να εκτελείται στην ώρα του. Ωστόσο, το 2022 πραγματοποίησε μόλις το ένα τέταρτο των πτήσεων που διεξήγαγε το προ-πανδημικό 2019.

Στη δεύτερη θέση συναντάται η νοτιοαφρικάνικη Safair, με το 95,3% των πτήσεων να εκτελείται στην ώρα του και τη Eurowings να κάνει την “άφιξή” της στην τρίτη θέση, με πολύ μικρή διαφορά από τη δεύτερη, καταγράφοντας επιδόσεις 95,26%. Ωστόσο, ο γερμανικός αερομεταφορέας κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων, με μέσο ποσοστό 3,49%, μεταξύ των 20 πιο συνεπών αεροπορικών εταιριών το 2022.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, μόλις μία αμερικανική αεροπορική εταιρία κατάφερε να εισέλθει στο Top 20, με την Delta Air Lines να τοποθετείται χαμηλά στην εικοσάδα, στη 17η θέση, με το 81,79% των πτήσεων να είναι στην ώρα του.
Παράλληλα, εκτός από την Iberia, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ισπανίας, οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες έλαμψαν δια της απουσίας τους από την κατάταξη με τις 2ο κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες που εκτέλεσαν χωρίς καθυστερήσεις το πτητικό τους πρόγραμμα το 2022. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη κι οφείλεται στις εκτεταμένες διαταραχές στα αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου καθ’ όλη της διάρκεια της περυσινής καλοκαιρινής περιόδου, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.

Όσον αφορά τις επιδόσεις των αεροδρομίων, η Ιαπωνία κυριαρχεί στη σχετική κατάταξη, με δέκα από τα είκοσι αεροδρόμια να είναι ιαπωνικό, με πρώτο των πρώτων το Διεθνές Αεροδρόμιο της Οσάκα, το οποίο αναδείχθηκε στην πρώτη θέση, με το 91,45% των πτήσεων να εκτελούνται στην ώρα τους.  

Στη σχετική κατάταξη καθολική είναι η απουσία των αεροδρομίων της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *