Travel_

Οι Αμερικανοί είναι… ορεξάτοι για ταξίδια | Ανεπηρέαστοι από την Omicron

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η παραλλαγή Omicron, που έκανε την εμφάνισή της στα τέλη Νοεμβρίου αναστατώνοντας τον πλανήτη και, πλήττοντας, όπως ήταν φυσικό, τη βιομηχανία των ταξιδιών και του τουρισμού φαίνεται να μην επηρέασε καταλυτικά τη διάθεση των Αμερικανών ταξιδιωτών. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Destination Analysts, η οποία ερευνά τις τάσεις της αμερικανικής τουριστικής αγοράς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας για τη διάθεση και τις ταξιδιωτικές τάσεις των Αμερικανών, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 καταναλωτών, το “κύμα” της παραλλαγής Omicron δεν επηρέασε τα ταξίδια όπως έκαναν οι προηγούμενες παραλλαγές του ιού. Μάλιστα, το ταξιδιωτικό συναίσθημα έχει ανακάμψει και σε ορισμένες περιοχές έχει “εκτοξευθεί” σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το καλοκαίρι.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας και αυτή η αισιοδοξία για τον Φεβρουάριο έχει “σκαρφαλώσει” πάνω από 11 μονάδες, φτάνοντας το 41,9% και υπερβαίνοντας την ανάκαμψη μετά την παραλλαγή Delta του Covid-19.

Ακόμη και η αίσθηση ότι ο Covid θα παραμείνει στη ζωή μας μακροπρόθεσμα μειώθηκε κατά 5 μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από 69,4% σε 64,6%, και οι Αμερικανοί αισθάνονται μια αυξανόμενη αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα (αύξηση 3 μονάδων σε 36,9%). Επιπλέον, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών παραδέχεται ότι συχνά πιστεύουν πως η καθημερινότητα θα πρέπει να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, παρά την πανδημία (63,1% έναντι 60,3% πριν από δύο εβδομάδες).

Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες

Αυξημένη αισιοδοξία αποτυπώνεται στη συμπεριφορά των Αμερικανών απέναντι στα ταξίδια. Αυτή την εβδομάδα, το 81,5% βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για ταξίδι, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 5 μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες και, το πιο σημαντικό, μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων που ήταν ποτέ στην εποχή της πανδημίας.

Επίσης, σχεδόν το 77% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναφέρουν υψηλά επίπεδα ενθουσιασμού για να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες και εκφράζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ταξιδέψουν διεθνώς και να παρακολουθήσουν μεγάλες συγκεντρώσεις όπως συνέδρια/εκδηλώσεις στο εγγύς μέλλον.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα έχουν ονειρευτεί και έχουν προγραμματίσει ταξίδια μόνο την τελευταία εβδομάδα, ποσοστό που δεν έχει να παρατηρηθεί από το καλοκαίρι του 2021.

Το 92,1% των Αμερικανών ταξιδιωτών θα κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες -στην πραγματικότητα, προβλέπουν ότι θα πραγματοποιήσουν 3,3 ταξίδια αναψυχής, κατά μέσο όρο φέτος, το υψηλότερο αναφερόμενο ποσοστό σε 14 μήνες.

Σε ποσοστό 44,3% εξακολουθούν να αισθάνονται ότι ο Covid επηρεάζει τη δυνατότητά τους να έχουν ουσιαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και το 23,8% εξακολουθούν να αναμένουν ότι τα ταξιδιωτικά τους σχέδια θα επηρεαστούν από τον ιό τους επόμενους 6 μήνες.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ταξίδια που σχετίζονται με το σκι και το σνόουμπορντ, το ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους διακοπές είναι ασφαλείς έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την περασμένη σεζόν.

Τα οικογενειακά ταξίδια σημείο αναφοράς

Τα οικογενειακά ταξίδια φαίνεται να είναι το κίνητρο για ταξίδια το 2022, με σχεδόν δύο στους τρεις Αμερικανούς να εμφανίζονται ενθουσιασμένοι για ταξίδια που σχετίζονται με την επανένωση των οικογενειών, ξεπερνώντας κατά πολύ τον πλησιέστερο άλλο τύπο ταξιδιού, τις ρομαντικές αποδράσεις. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι το να περνούν χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα είναι προτεραιότητα για τους Αμερικανούς, με πάνω από το 70% να επιλέγουν αυτού του είδους τα ταξίδια. Μόνο τα ταξίδια για διασκέδαση και χαλάρωση σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία ως ταξιδιωτικές προτεραιότητες, την επόμενη χρονιά. Ενώ, το φαγητό, η επίσκεψη σε ιστορικά αξιοθέατα, τα ψώνια και τα διεθνή ταξίδια εξακολουθούν να αποτελούν κορυφαίες επιλογές των Αμερικανών ταξιδιωτών.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *