Photo by Sora Shimazaki on Pexels

Αυτές είναι οι αμοιβές των managers στη γερμανική, ξενοδοχειακή αγορά

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σημαντικές διαφορές διαπιστώνονται στις μισθολογικές αποδοχές μεταξύ των managers και των εργαζομένων σε ανώτερες διοικητικές θέσεις και του κατώτερου προσωπικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Γερμανία, όπως, άλλωστε, συμβαίνει στην παγκόσμια ξενοδοχειακή αγορά. Την ίδια στιγμή, “χάσμα” παρατηρείται και στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, με τους μισθούς των γυναικών να υστερούν έναντι των ανδρών, όπως αποκαλύπτει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (BA) της Γερμανίας.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η BA, οι διευθυντές τουριστικών επιχειρήσεων με πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων κέρδισαν πέρυσι κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ μικτά. Οι μηνιαίες αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων, από την άλλη, με πτυχίο τεχνικής σχολής ανέρχονταν περίπου σε 3.700 ευρώ.

Ωστόσο, το φάσμα των μισθών είναι ευρύ, που σημαίνει ότι κάποιοι εργαζόμενοι αμείβονται με περισσότερα χρήματα από κάποιους άλλους, ακόμη κι όταν εργάζονται στον ίδιο τομέα, ενώ διαφορές παρατηρούνται και ανά περίοδο.

Κατά το χαμηλότερα αμειβόμενο τρίμηνο οι διοικητικοί υπήλληλοι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με πτυχίο τεχνικής σχολής κερδίζουν κατά μέσο όρο 2.638 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά το υψηλότερα αμειβόμενο τρίμηνο οι εργαζόμενοι με πανεπιστημιακό πτυχίο κερδίζουν 5.780 ευρώ.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο, οι μισθολογικές απολαβές είναι επίσης χαμηλότερες στις διευθυντικές θέσεις από ό,τι στον υπόλοιπο ταξιδιωτικό κλάδο, αφού ένας διευθυντής επιχειρήσεων ή γενικός διευθυντής, πέρυσι, αμειβόταν με 3.843 ευρώ μηνιαίως. Οι εμπορικές θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα αμείβονται κατά μέσο όρο με 2.634 ευρώ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης. Μεταξύ του ανώτερου τριμήνου των διευθυντών επιχειρήσεων (5.443 ευρώ) και του κατώτερου τριμήνου των εμπορικών υπαλλήλων (2.112 ευρώ) υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά 3.331 ευρώ.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες διευθυντές ξενοδοχείων κερδίζουν 558 ευρώ λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους. Για τους εμπορικούς υπαλλήλους, το λεγόμενο μισθολογικό “χάσμα” μεταξύ των δύο φύλων είναι μόλις 185 ευρώ.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι αποδοχές αυξάνονται με την ηλικία μεταξύ των διευθυντών ξενοδοχείων (3.834 ευρώ κάτω των 55 ετών, έναντι 4.033 ευρώ άνω των 55 ετών), ενώ μεταξύ των εμπορικών υπαλλήλων, οι άνω των 55 ετών κερδίζουν 2.551 ευρώ, 200 περίπου ευρώ λιγότερα από τους νεότερους υπαλλήλους, οι οποίοι αμείβονται με 2.741 ευρώ.

Tagged

1 σχόλιο στο “Αυτές είναι οι αμοιβές των managers στη γερμανική, ξενοδοχειακή αγορά

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *