Οι πιστωτικές κάρτες εξακολουθούν να αποτελούν την προτιμώμενη επιλογή των καταναλωτών για τη χρηματοδότηση των εξόδων τους για ταξίδια αναψυχής, καθώς περίπου τα δύο τρίτα όσων ταξίδεψαν ή σκόπευαν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές κάρτες για τις πληρωμές τους.
Αυτό είναι ένα από τα βασικά ευρήματα της έκθεσης “Η πιστωτική οικονομία: Πώς οι καταναλωτές χρηματοδότησαν τα καλοκαιρινά τους ταξίδια”, μια συνεργασία μεταξύ της PYMNTS Intelligence και της i2c, η οποία βασίζεται σε μια έρευνα σε σχεδόν 3.400 καταναλωτές για να εξετάσει τις συμπεριφορές και τις στάσεις των καταναλωτών που σχετίζονται με τις δαπάνες για τα καλοκαιρινά ταξίδια και να διερευνήσει τι είναι αυτό που κινητοποιεί το ενδιαφέρον για τη χρήση πιστωτικών καρτών και το Buy Now, Pay Later (BNPL) για την πληρωμή των ταξιδιών μεταξύ των διαφόρων γενεών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, ενώ οι πιστωτικές κάρτες παραμένουν η προτιμώμενη επιλογή για την πλειονότητα των ταξιδιωτών, υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ των μεγαλύτερων και των νεότερων γενεών.
Οι παλαιότερες γενιές τείνουν να επιλέγουν πιστωτικές κάρτες, ενώ οι νεότερες γενιές προσανατολίζονται περισσότερο στις επιλογές BNPL.
Στην πραγματικότητα, το 76% των Baby Boomers και των ηλικιωμένων ταξιδιωτών προτιμούσε τις πιστωτικές κάρτες, ενώ το ποσοστό αυτό περιορίζονται στο 53% για τους καταναλωτές της γενιάς Z. Οι καταναλωτές της γενιάς X και οι Millennials βρέθηκαν στο ενδιάμεσο, με 67% και 63% αντίστοιχα να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για τα ταξιδιωτικά τους έξοδα.
Αντίθετα, η Gen Z και οι Millennials εμφάνισαν μεγαλύτερη ροπή προς τη χρήση επιλογών BNPL για τις ταξιδιωτικές τους πληρωμές, δεδομένης της ικανότητας να διαχειρίζεται τις ταμειακές ροές και να προσφέρει καλύτερους όρους πληρωμής. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 30% των Millennials και το 29% των καταναλωτών της Gen Z χρησιμοποίησαν ή σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν BNPL για τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά τους έξοδα, σε σύγκριση με μόλις 5% των Baby Boomers και των ηλικιωμένων ταξιδιωτών.
Επιπλέον, η χρήση πιστωτικών καρτών αυξήθηκε ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα και μεταξύ των γενεών. Για παράδειγμα, τα άτομα με ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων έδειξαν προτίμηση στις πιστωτικές κάρτες, με το 73% να τις επιλέγει για πληρωμές ταξιδιών. Αντίθετα, το 53% των ατόμων που έχουν εισόδημα μικρότερο από 50.000 δολάρια επέλεξαν πιστωτικές κάρτες.
Για όσους επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν πιστωτικά προϊόντα, οι χρεωστικές κάρτες και τα μετρητά ήταν οι δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι το 61% των καταναλωτών χρησιμοποίησε χρεωστικές κάρτες, ενώ το 60% χρησιμοποίησε μετρητά για να πληρώσει τα έξοδα των καλοκαιρινών ταξιδιών του.