Οι “εισερχόμενες” ταξιδιωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ δεν θα ανακάμψουν πριν το 2024

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μια “άνιση” ταξιδιωτική ανάκαμψη, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδίων, μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των συνόρων στους εμβολιασμένους διεθνείς επισκέπτες.

Η εξαμηνιαία έκθεση της Ένωσης, η οποία βασίζεται σε ανάλυση της Tourism Economics, προβλέπει ότι οι δαπάνες από ξένους ταξιδιώτες δεν αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως μέχρι το 2024 ή το 2025.

Οι διεθνείς εισερχόμενες ταξιδιωτικές δαπάνες εκτιμάται πως θα φτάσουν μόνο το 72% των επιπέδων του 2019 το επόμενο έτος, ενώ τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής έχουν επιστρέψει σχεδόν στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η ανάλυση προβλέπει ότι τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής θα συνεχίσουν να οδηγούν την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον. Αυτό το τμήμα προβλέπεται να ξεπεράσει τα προ-πανδημικά επίπεδα το 2022 και μετά.

Οι εγχώριες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να φτάσουν το 76% των επιπέδων του 2019 το 2022, ενώ ο τομέας αυτός των ταξιδιών δεν αναμένεται να ανακάμψει πλήρως μέχρι το 2024.

Οι πολιτικές που προτείνονται για την επιτάχυνση της ανάκαμψης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας περιλαμβάνουν την παροχή χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης στον οργανισμό μάρκετινγκ προορισμού, Brand USA, και την επανέναρξη της επεξεργασίας βίζας επισκέψεων σε πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ταξιδίων των ΗΠΑ, Roger Dow, δήλωσε: “Αν και βλέπουμε πολλούς λόγους για αισιοδοξία στον ορίζοντα, η πρόβλεψή μας αποκαλύπτει ότι η ανάκαμψη των ταξιδιών είναι άνιση με πολλή δουλειά μπροστά για να διασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα θα φτάσουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

“Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να εφαρμόσουν έξυπνες, αποτελεσματικές πολιτικές, που θα επαναφέρουν τους διεθνείς επισκέπτες πιο γρήγορα και θα ενθαρρύνουν τα επαγγελματικά και επιχειρηματικά ταξίδια για να επιταχύνουν την οικονομική ανάκαμψη και τις θέσεις εργασίας. Οι σταθεροποιητικές πολιτικές μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση μιας πιο ομοιόμορφης ανάκαμψης, καθώς στοχεύουμε να επαναφέρουμε τις ΗΠΑ ως τον κορυφαίο προορισμό στον κόσμο για τους διεθνείς ταξιδιώτες”, κατέληξε ο Dow.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *