Τεράστιες επενδύσεις στον τουρισμό …

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κινεζικής Εθνικής Διοίκησης Τουρισμού, οι κινεζικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού θα φτάσουν στο ζενίθ των 2 τρισεκατομμυρίων γουάν (306 δισεκατομμύρια $) μέχρι το 2020. Αν οι αναφορές είναι αξιόπιστες, το τρέχον έτος, αναμένεται να γίνει ένα ρεκόρ των 1,25 τρισεκατομμυρίων γουάν, στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων.

Η χώρα φαίνεται να υποστηρίζει τους τομείς των υπηρεσιών και των καταναλωτικών δαπανών. Οι κινητήριες περιοχές για την προώθηση της ανάπτυξης, εκτείνονται σε τομείς όπως τα ταξίδια, καθώς υπάρχουν αδυναμίες σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Οι επενδύσεις στον ταξιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν έως και 42% στα 1.000 δισεκατομμύρια γουάν το 2015. Αυτό επιτάχυνε τα υποσχόμενα κέρδη για επιχειρήσεις όπως το ταξιδιωτικό πράκτορειο Ctrip.com International Ltd, το Shanghai Jinjiang International Travel, τον κολοσσό Alibaba Group Holding Ltd και το Dalian Wanda Group. Δυστυχώς, η παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις έχουν χαμηλότερη ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο.

Ο τουριστικός κορμός ακουγόταν ελπιδοφόρος, καθώς ειπώθηκε ότι στο μέλλον οι τουριστικές επενδύσεις έχουν τεράστιες δυναμικές με hot spots να αρχίζουν να ξεφυτρώνουν. Ο Αγροτικός τουρισμός, οι online ταξιδιωτικές υπηρεσίες, οι κρουαζιέρες, καθώς και ο αθλητικός τουρισμός είναι οι κυριότεροι τομείς ώθησης.

Οι επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα αντιπροσώπευαν πάνω από το 57% των χρημάτων που διοχετεύτηκαν στον τομέα, το περασμένο έτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *