Οι Επτανήσιοι πιστεύουν και στηρίζουν το τουριστικό τους προϊόν

Οι Επτανήσιοι πιστεύουν και στηρίζουν το τουριστικό τους προϊόν

- Σε ποσοστό 100% δηλώνουν ότι ο τουρισμός έχει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής - Διχασμένοι στην ερώτηση για το εάν συμφωνούν ή όχι με την παραχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιώτες

«Χαμόγελα» αισιοδοξίας γεννώνται από τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η εταιρία GPO για τον τουρισμό στα Επτάνησα, σύμφωνα με τα οποία θετικά είναι τα μηνύματα για το μέλλον της «βαριάς βιομηχανίας» στην περιοχή, με το σύνολο των Επτανήσιων να δηλώνουν ότι πιστεύουν ακράδαντα στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής τους…
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο τουρισμός έχει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (89,3%) να δηλώνει ότι είναι πολύ σημαντικός και το 10,4% ότι είναι αρκετά.
Επίσης, το 32,6% δηλώνει ότι η τουριστική κίνηση θα εξελιχθεί πολύ καλά τη νέα χρονιά και το 49% καλά, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 9%.
Για τη χρονιά που πέρασε το 31,8% θεωρεί ότι η τουριστική κίνηση εξελίχθηκε πολύ καλά και το 60,9 καλά, ενώ μόλις το 6,2% εκτιμά ότι η τουριστική κίνηση είχε αρνητική πορεία.
Οι απόψεις των κατοίκων διαφοροποιούνται αναφορικά με το ζήτημα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα αεροδρόμια, με τους Ζακυνθινούς να δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχει ο αερολιμένας του νησιού «Διονύσιος Σολωμός», όπως και οι Κεφαλλονίτες με τις υπηρεσίες στον αερολιμένα «Άννα Πολάτου», σε αντίθεση με τους Κερκυραίους που δεν έχουν την ίδια άποψη για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», όπως και οι Λευκαδίτες, οι οποίοι δεν δείχνουν να καλύπτονται από τις υπηρεσίες που τους παρέχει το αεροδρόμιο του Ακτίου που τους εξυπηρετεί.
Εξίσου διαφορετικές είναι οι απόψεις των κατοίκων για το «καυτό» θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτες. Μισοί-μισοί τάσσονται οι ερωτώμενοι στην ερώτηση εάν συμφωνούν ή όχι με την παραχώρηση των αεροδρομίων, με εκείνους που συμφωνούν να ανέρχονται στο 51% (31,6% συμφωνεί και 19,4% μάλλον συμφωνεί), ενώ στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται το 45,1% (33,1% διαφωνεί και 12,0%, μάλλον διαφωνεί).
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 11 – 14 Δεκεμβρίου 2015, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με χρήση συστήματος CATI και γραπτού δομημένου ερωτηματολογίου.
Περισσότερα εδώ http://ioniantv.gr/megali-erevna-tis-gpo-gia-ta-nisia-tou-ioniou-dite-tin-analisi-tis-sto-ionian-ti-deftera-2112-ora-23-00
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ