©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Γάλλοι “ψηφίζουν” Γαλλία | Πάνω από το 50% θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους το φετινό καλοκαίρι

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ ο πληθωρισμός αυξάνεται και εξαπλώνεται σε όλα σχεδόν τα καταναλωτικά αγαθά, το 58% των Γάλλων δεν είναι έτοιμο να θυσιάσει τις διακοπές του αυτό το καλοκαίρι, με πάνω από το 50% να προτιμούν να παραμείνουν στη χώρα τους για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Ειδικότερα, περισσότεροι από τους μισούς (55%) Γάλλους ταξιδιώτες σχεδιάζουν να εξερευνήσουν τις προτάσεις και τις ομορφιές της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2023, σε αντίθεση με μόλις το 23% που προτιμά να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όπως αποκάλυψε έρευνα της YouGov-Ready.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 46% των ερωτηθέντων δίνει προτεραιότητα στην απόλαυση του φυσικού τοπίου κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι Γάλλοι σκοπεύουν να περάσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα τους, με τις καλοκαιρινές διακοπές να είναι συνώνυμες (κατά σειρά προτεραιότητας) με:

1- Χαλάρωση (59%),
2- Περιέργεια (45%)
3- Δραστηριότητα (27%)
4- Γνωριμία με τον προορισμό (25%)
5- Αειφορία, σχεδιασμός πράσινων διακοπών (11%)

Ενώ το 20% των Γάλλων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν σκοπεύει να κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι, το 12% των Γάλλων εργαζομένων σχεδιάζει να εργαστεί στο εξωτερικό για μερικές εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να αλλάξει σκηνικό.

Πολλοί Γάλλοι ταξιδιώτες σχεδιάζουν να εξερευνήσουν τη χώρα τους αυτό το καλοκαίρι, με το 47% να εμπνέεται από συστάσεις φίλων και συγγενών και να πραγματοποιεί διαδικτυακές αναζητήσεις. Επιπλέον, το 31% είναι πρόθυμο να επισκεφθεί εκ νέου έναν προορισμό που έχει επισκεφθεί στο παρελθόν και έχει απολαύσεις τις διακοπές του εκεί.

Τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμεύουν ως πηγή έμπνευσης για το 15%, ενώ τα περιοδικά και οι εφημερίδες αποτελούν πηγή έμπνευσης για το 9%.

Όσον αφορά τους κορυφαίους προορισμούς που αναζητούν οι Γάλλοι ταξιδιώτες εφέτος, αυτοί είναι: το Παρίσι, η Μασσαλία, η Προβηγκία, τα Νοτιοδυτικά της χώρας, η Κυανή Ακτή και η Αιξ αν Προβάνς.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Οι Γάλλοι “ψηφίζουν” Γαλλία | Πάνω από το 50% θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους το φετινό καλοκαίρι

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *