Οι GREEN ANGELS εγκαινιάζουν τον Εθνικό Χάρτη Πράσινων Πρωτοβουλιών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν την πρώτη τους Κοινή Περιβαλλοντική Δράση, το Σάββατο 2 Απριλίου. Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι των εταιριών μελών συγκεντρώθηκαν με μέλη των οικογενειών τους, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας  για να  ολοκληρώσουν τη φύτευση και το πότισμα 1.000 ελάτων, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο τον Εθνικό Χάρτη πράσινων Δράσεων και Πρωτοβουλιών.

Η μεγάλη αυτή πρωτοβουλία που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, έδωσε «ανάσα ζωής» στη δασική περιοχή της Πλατάνας, που το 2007, επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά. Με την «υιοθέτηση» της εν λόγω περιοχής, η κοινότητα  πλέον στοχεύει στην προστασία της για δύο χρόνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η φροντίδα των δενδρυλλίων και η ανάπτυξή τους σε έναν ώριμο «πνεύμονα» ζωής για όλη την Αττική. Παράλληλα της Δράσης, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές ενημερώσεις των συμμετεχόντων από Δασονόμους του Εθνικού Δρυμού, καθώς επίσης παρουσιάστηκε το πολυσχιδές  έργο που έχει επιτελέσει η Κοινότητα από τη σύστασή της, αλλά και τα νέα εγχειρήματα των καινοτόμων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αποσκοπώντας στη δημιουργία πολλαπλασιαστικών ωφελειών για τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια της δράσης,  οι Community Managers της κοινότητας, κ.κ. Θεοφάνης Ξουλεής και Ανδρέας Τυράκης απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις εταιρίες – μέλη να καταθέσουν τις δίκες τους προτάσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου, έτσι ώστε συντονισμένα να ολοκληρωθεί, ο σχεδιασμός του Εθνικού Χάρτη Πράσινων Πρωτοβουλιών και Δράσεων της κοινότητας για τα έτη 2016-2017, ο οποίος και θα παρουσιαστεί τον Μάιο σε  ειδική εκδήλωση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των GREEN ANGELS. Συγκεκριμένα μέσα από μια διαδικασία αυστηρής αξιολόγησης  των προτάσεων, η κοινότητα σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τη Δράση πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους πολλά μέλη της Κοινότητας που ακολουθούν τις εξορμήσεις της από την έναρξη της, όπως οι: ΤΜS TANKERS, TMS CARDIFF, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, XEROX, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, GRANT THORNTON, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ, UPCOM, EUROCERT, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙO, GREENiT ENViRONMENTAL, ΙCAP Group.

Η Δράση αξιολογήθηκε ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία από το σύνολο των συμμετεχόντων και όλοι ανέφεραν πως θα ήταν καλό να θεσμοθετηθεί και να επαναληφθεί και στο μέλλον.

Υποστηρικτές της Δράσης ήταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, που διέθεσαν τα απαραίτητα πούλμαν για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων. Επίσης, τη στήριξή τους προσέφεραν οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών.

Σε δηλώσεις του ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ICAP ανέφερε: «H GREEN ANGELS είναι η πρώτη στην Ελλάδα περιβαλλοντική κοινότητα που συνενώνει αλλά και πρακτικά ενεργοποιεί τον επιχειρηματικό κόσμο, προς την αειφόρο ανάπτυξη και τη περιβαλλοντική ευαισθησία. Με τη σημερινή μας Δράση, εγκαινιάζουμε τον Εθνικό Χάρτη πράσινων Πρωτοβουλιών και παράλληλα ανοίγουμε «γέφυρες» συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ  επιχειρήσεων, κοινωνικών φορέων και εθελοντών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας».

H Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, αποτελεί μια πρωτοβουλία της ICAP Group και της GREENiT ENVIRONMENTAL που στοχεύει σε μια κοινωνία Oυδέτερου Aνθρακικού Aποτυπώματος. Η κοινότητα υλοποιεί ενέργειες περιβαλλοντικής πολιτικής, μέσω εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, που εστιάζουν σε θέματα στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης και τελεί υπό την Αιγίδα τόσο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής όσο και του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών ενώ συνεργάζεται με τους σημαντικότερεους Περιβαλλοντικές Οργανώσεις & Φορείς ΕΚΕ, πανελλαδικά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *