Οι γυναίκες ταξιδιώτες εξοικονομούν περισσότερα χρήματα…

ΜΕΛΕΤΕΣ

Μελέτη του Χάρβαρντ βρίσκει τις γυναίκες ταξιδιώτες να κάνουν τις κρατήσεις τους νωρίτερα, εξοικονομώντας εκατομμύρια για τις εταιρείες τους.

Οι γυναίκες είναι του προγράμματος. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν το Harvard Business Review, μελέτησε αυτή την εβδομάδα τις ταξιδιωτικές κρατήσεις των ανδρών και των γυναικών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, βρήκε ότι οι γυναίκες προγραμματίζουν τα ταξίδια τους κατά μέσο όρο δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι οι άνδρες.

Μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός, ότι οι δύο επιπλέον ημέρες του προγραμματισμού, εξοικονόμησαν για τις εταιρείες τους κατά μέσο όρο 113$ ανά ταξίδι.

Η ομάδα του Harvard Business Review, συνέλεξε δεδομένα από 6,4 εκατομμύρια κρατήσεις πτήσεων το 2014. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι το ποσό των 113$ οφείλεται σε πολλές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που ταξιδεύουν για δουλειά, και όχι μόνο λόγω του εκ των προτέρων ταξιδιωτικού προγραμματισμού. Οι άνδρες , για παράδειγμα, είναι συνήθως υψηλά εταιρικά στελέχη και ταξιδεύουν συνήθως στις μπροστινές θέσεις του αεροπλάνου.

W160324_CIOBANU_FREQUENTFLIERS-850x815 (1)

Κατά τον έλεγχο αυτών των παραγόντων ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ακόμα, ότι οι δύο αυτές ημέρες του ταξιδιωτικού προγράμματος, εξασφαλίζουν περίπου 17$ ανά ταξίδι, ή περίπου 2% του μέσου όρου της τιμής του εισιτηρίου. Για μια πολυεθνική εταιρεία με 21.000 ταξιδιώτες, οι δύο επιπλέον ημέρες κράτησης μπορούν να εξοικονομήσουν 1$ εκατομμύριο το χρόνο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *