Οι Ισπανόφωνοι σχεδιάζουν περισσότερες διακοπές

ΓΝΩΜΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tην επιθυμία να κάνουν περισσότερες διακοπές εξέφρασαν οι Ισπανόφωνοι, με το 65% των οποίων να δηλώνουν ότι θέλουν περισσότερες ημέρες αργιών, έναντι 52% των Αγγλόφωνων και 39% των Γαλλόφωνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η ταξιδιωτική πλατφόρμα U2Guide, σε παραθεριστές, σε όλο τον κόσμο, για τις προσδοκίες και τους στόχους τους για ταξίδια το 2016.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.125 παραθεριστών, σε όλο τον κόσμο, το 50% των Ισπανόφωνων λένε ότι θα αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους, ενώ μόνο το 39% των Αγγλόφωνων και το 21% των Γαλλόφωνων συμφωνούν.
Όσον αφορά την επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού και οι τρεις κατηγορίες ψάχνουν για κάποια μορφή διαφυγής. Στην πρώτη θέση, περίπου το 65% των Γαλλόφωνων εκφράζουν την επιθυμία να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν. Αυτή η επιθυμία να εξερευνήσουν περιοχές που είναι πολύ διαφορετικές από την πατρίδα τους, εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη, αν και σε μικρότερη κλίμακα, με τους Αγγλόφωνους και τους Ισπανόφωνους να ανέρχονται στο 50%. Όσον αφορά τη διάρκεια των διακοπών, οι Ισπανοί σε ποσοστό 28% επιλέγουν να κάνουν διακοπές μία ή δύο εβδομάδες τον χρόνο, σε αντίθεση με το 28% των Αγγλόφωνων, που προτιμούν δύο έως τρεις εβδομάδες. Οι Γαλλόφωνοι, είναι στην κορυφή με το 35% να κάνει διακοπές τεσσάρων και πέντες εβδομάδων, ενώ ένα τυχερό 25%, πραγματοποιεί μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές.
Απαντώντας στην ερώτηση «Τι είδους ταξίδια προτιμάτε;» και οι τρεις ομάδες προτιμούν σαφώς «να σχεδιάσουν τη δική τους περιπέτεια που θα τους προσφέρει ενδιαφέρουσες στιγμές». Ωστόσο, οι Αγγλόφωνοι είναι πιο τολμηροί, με το 66% να συμφωνεί με την παραπάνω άποψη, σε σύγκριση με το 63% του Ισπανόφωνου πληθυσμού και το 56% των Γάλλων που θα ταξιδέψουν χωρίς να οργανώσουν πρώτα το ταξίδι τους.
Σε ερώτηση για το αν θεωρούν ότι ο τουρισμός συμβάλλει άμεσα στον τοπικό πληθυσμό, το 99% των Γάλλων και Ισπανόφωνων έδωσαν καταφατική απάντηση, καθώς και το 95% των Αγγλόφωνων. Υπό το πρίσμα αυτό, το 87% των Γάλλων τουριστών, το 76% των Ισπανών και το 71% των Αγγλόφωνων θα επιλέξουν ένα ταξίδι, λόγω των θετικών επιπτώσεων που θα έχει στις τοπικές κοινότητες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *