Οι Ιταλοί επιλέγουν Ιταλία… και Αιγαίο, εν μέσω καύσωνα

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κύμα καύσωνα στην Ιταλία συνεχίζεται. Στην περιοχή της Γένοβας πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους πιθανότατα εξαιτίας της μεγάλης ζέστης. Μέχρι αύριο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς με μεγάλη υγρασία.

Πολλοί ηλικιωμένοι μένουν μόνοι στο σπίτι χωρίς καμία βοήθεια. Υπάρχουν εθελοντικές οργανώσεις που προσφέρουν στήριξη, αλλά δεν είναι πάντα αρκετό, ενώ πολλοί οικογενειακοί γιατροί πάνε διακοπές και όσοι τους αντικαθιστούν -κάποιες φορές- δεν γνωρίζουν καλά τους ασθενείς.

Οι Ιταλοί επιλέγουν Ιταλία… και Αιγαίο

Στο μεταξύ οι ιταλικές πόλεις αδειάζουν με ουρές στους αυτοκινητοδρόμους και μια από τις λίγες παρηγοριές είναι… οι φέτες καρπούζι που μπορείς να αγοράσεις στον δρόμο, συχνά κατά μήκος του Τίβερη. Υπάρχει, βέβαια, και το ιταλικό παραδοσιακό παγωτό με φρούτα ή κρέμα που είναι πάντα εγγύηση δροσιάς, ενώ οι υπαίθριες βρύσες φέτο, στην Αιώνια Πόλη λειτουργούν κανονικά. Τον χειμώνα που πέρασε έβρεξε αρκετά κι έτσι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα λειψυδρίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 21 εκατομμύρια Ιταλοί θα πάνε διακοπές, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Το 88% θα μείνει εντός Ιταλίας, φυσικά και για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω της ανησυχίας για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε ό,τι αφορά δε τους τουριστικούς προορισμούς ανά την Ευρώπη, τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν και φέτος πρώτη επιλογή, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισπανία. Κάθε Ιταλός υπολογίζεται μάλιστα ότι θα ξοδέψει για τις διακοπές του κατά μέσο όρο 740 ευρώ. Και τον Σεπτέμβριο, πολλοί, θα πρέπει να σφίξουν και πάλι το ζωνάρι…

ΠΗΓΗ, Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *